Companii

Afacerile din serviciile prestate companiilor au crescut cu 5,1% în primul trimestru

Afacerile din serviciile prestate companiilor au crescut...

Autor: Ana Maria Petcana

14.05.2014, 10:00 136

Astfel, ca serie brută, afacerile din activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei au crescut cu 19,5%, cele din activităţi de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe cu 13,6%, cele din transporturi cu 8% şi cele din activităţile de comunicaţii cu 5,7%. Alte servicii furnizate în principal întreprinderilor au scăzut cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele trei luni comparativ cu perioada similară a anului trecut, cifra de afaceri din activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei s-a majorat cu 15,1%, cea din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe cu 12,3%, din transporturi cu 8,4%, din activitǎţile de comunicaţii cu 4,6% şi afacerile din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor au urcat cu 0,4%.

În martie, faţă de februarie, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 10,4% ca serie brută, dar a scăzut cu 1,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Comparativ cu aceeşi lună a anului trecut, în martie 2014, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor s-au majorat cu 4,1% ca serie brută şi cu 2,3% ca serie ajustată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24