Companii

Afacerile Medicover au crescut cu 54%

20.02.2006, 21:14 15

Compania de servicii medicale Medicover Romania a inregistrat anul trecut venituri de 6,5 milioane euro, in crestere cu 54% fata de 2004, potrivit rezultatelor financiare preliminare ale companiei.

Veniturile din abonamente, care reprezinta circa 70% din totalul veniturilor, au inregistrat o crestere de aproximativ 60% comparativ cu anul anterior, se mai arata in raport. Baza de clienti abonati ai Medicover s-a marit cu 44%, numarand la finele anului trecut 34.800 de clienti. Medicover opereaza sase centre medicale, din care trei in Bucuresti si cate unul in Focsani, Cluj-Napoca si Constanta. Pe langa acestea, Medicover subcontracteaza servicii medicale catre alte 42 de clinici partenere din 37 de orase. Medicover a incheiat anul trecut un parteneriat cu societatea Aviva Asigurari de Viata prin care ofera clientilor sai polite private de sanatate.

Compania Synevo, divizia de laboratoare a grupului Medicover, a inregistrat in 2005 un avans cu 30% al veniturilor comparativ cu anul precedent, la 8 milioane de euro. Afacerile din Romania ale Synevo reprezinta aproximativ 60% din rezultatele obtinute la nivel de grup.

In prezent, Synevo Romania detine opt laboratoare, amplasate in Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Satu-Mare si Suceava, din care doua independente, iar restul in spitale.

Reteaua de laboratoare efectueaza peste 350.000 de teste lunar, portofoliul de analize cuprinzand 250 de investigatii diferite, de la hematologie, chimie, microbiologie, imunologie la alergologie si biologie moleculara.

Compania cu capital suedez, listata la bursa din Stockholm, este cea mai mare firma de servicii medicale din Europa Centrala si de Est. Medicover este controlata de omul de afaceri suedez Jonas af Jochnick, care detine si compania de cosmetice Oriflame si fondul de investitii Oresa Ventures, ambele cu operatiuni pe piata romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO