Companii

Afacerile Ringier Romania au urcat la 64,8 mil. euro

Afacerile Ringier Romania au urcat la 64,8 mil. euro

Click pentru imaginea marita

17.04.2008, 20:23 13

Anul trecut, in cifra de afaceri a Ringier, ziarele au reprezentant aproximativ 71% din venituri, revistele 19%, restul de 10% fiind reprezentat de alte domenii precum cel on-line sau tipografic.
Veniturile din vanzari au fost de aproximativ 41%, cele din publicitate de 45%, iar segmentul tipografic si online a insemnat aproximativ 14% din venituri.
In acest an, grupul Ringier va investi in consolidarea si digitalizarea publicatiilor din portofoliu continuand astfel strategia inceputa in 2007.
"Anul 2007 a fost unul al consolidarii, iar acest lucru a presupus si renuntarea la cele 12 ghiduri TV din portofoliu, fiindca am considerat ca nu mai avem puterea sa le sustinem. Totodata, de anul trecut ne-am axat din ce in ce mai mult pe digitalizare", a declarat Martin Werfeli, CEO al grupului Ringier.
In legatura cu piata locala, Marius Hagger, directorul general al Ringier Romania, a spus ca in acest an segmentul de publishing va deveni si mai aglomerat comparativ cu anul trecut datorita lansarii in aceasta luna a doua reviste si aparitiei pana la sfarsitul anului a inca doua ziare tabloid.
"In 2008 ne vom continua proiectele din domeniul tipografic pentru a lansa la inceputul anului urmator o noua tipografie, vom investi in segmentul de distributie si de asemenea in internet", a afirmat directorul general al companiei.
Acesta a precizat pentru ZF ca in 2008 vor fi relansate atat din punctul de vedere al continutului, cat si al graficii editiile printate ale unora dintre publicatiile din portofoliu, dar si site-urile unora dintre ziarele si revistele editate de companie. Ringier detinea anul trecut pe intreaga piata a presei scrise o cota de 59%, pe segmentul ziarelor 65%, iar pe cel al revistelor 32%. Cel mai important nume editat de Ringier este cotidianul tabloid Libertatea, care conform datelor Studiului National de Audienta dintre octombrie 2006 si octombrie 2007 are aproximativ 1,3 milioane de cititori zilnic.
Ringier este prezenta in zece tari din Europa si Asia unde editeaza peste 120 de ziare si reviste, produce aproximativ 20 de programe de televiziune si opereaza 50 de platforme on-line si 11 tipografii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO