Companii

Afacerile Siemens pe piata locala au crescut de trei ori mai repede decat la nivel global

09.11.2007, 21:36 35

Rezultatul este cu 24,7% mai mare decat cel raportat cu un an in urma in special datorita cresterii comenzilor de pe piata locala. Comparativ cu cresterea la nivel de grup pe care a raportat-o Siemens, avansul pe piata locala este de aproximativ trei ori mari mare comparativ cu ritmul de crestere la nivel global.
"In acest an, volumul si valoarea contractelor directe semnate in Romania au crescut, acest lucru remarcandu-se in profitul inregistrat", a declarat Adrian Baicusi, directorul general al Siemens SRL.
Siemens SRL, care functioneaza ca societate regionala si filiala locala a Siemens AG Austria, a inregistrat la finele anului 2007 o cifra de afaceri de 274 mil. euro, in crestere cu 33,2% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Profitabilitatea companiei a crescut cu 51,4% in perioada analizata, castigul net al Siemens SRL fiind de 5,3 milioane de euro.
La nivelul tuturor operatiunilor pe care Siemens le deruleaza pe piata locala, profitul net a ajuns la o valoare de 6,6 milioane de euro, in crestere fata de anul trecut. In Romania, Siemens activeaza prin intermediul a aproximativ 3.700 de angajati.
Activitatile desfasurate de Siemens SRL acopera sistemele de transporturi feroviare, generare, transport si distributie de energie, furnizarea de echipamente medicale pentru spitale si clinici, retele de comunicatii, centrale telefonice, sisteme de securitate pentru cladiri, automatizari si actionari industriale. Siemens Romania cuprinde activitatile Siemens SRL la care se adauga activitatile rezultate din preluarea companiei Forte Systems, a centrelor pentru diverse aplicatii detinute de Siemens Program System and Engineering (Siemens PSE) la Brasov si Cluj-Napoca, precum si fabricile de componente de la Sibiu.
La nivel de grup, Siemens a raportat venituri de 72,4 miliarde de euro, in crestere cu 9% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net de 4 miliarde de euro, cu 21% mai mult fata de 2006.

Siemens, in reorganizare
Una dintre cele mai importante provocari cu care Siemens se confrunta in acest moment este eliminarea efectelor negative rezultate in urma scandalului platilor suspecte, care a izbucnit anul trecut. Pana in acest moment, costurile legate de masurile de conformitate si control luate de grup se ridica la 1,4 miliarde de euro, analiza platilor vizand ultimii 7 ani din evolutia companiei. Aproximativ 1.000 de avocati analizeaza in acest moment sute de mii de angajati ai Siemens. In perioada analizelor, 500 de angajati ai Siemens au fost suspectati de frauda din care 30% au fost concediati. Ca urmare a acestui scandal, structura de management a Siemens a intrat intr-un amplu proces de reorganizare. Compania va fi condusa de un singur board de conducere, activitatile concernului urmand sa fie separate in trei arii de dezvoltare: industrie, energie si servicii medicale."Fiecare activitate va fi condusa de un singur director caruia i se vor subordona diferite divizii si business unit-uri", a declarat Peter Loscher, CEO-ul si presedintele Siemens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO