Companii

Agricover intră pe piaţa cartofilor

Robert Arsene, şeful Agricover. Foto: Silviu Matei

Robert Arsene, şeful Agricover. Foto: Silviu Matei

Autor: Gabriel Razi, Sorin Pâslaru

27.10.2014, 00:07 738

Grupul de agrobusiness Agricover, cunoscut în primul rând pentru afacerile din comerţul cu cereale, în­grăşăminte şi seminţe, a semnat înţelegeri cu 12 produ­cători de cartofi din judeţele Harghita, Covansa şi Sucea­va pentru a achiziţiona şi distribui în reţelele internaţionale de retail 10.000 de tone de cartofi.

„Planul nostru pe aceas­tă piaţă este unul cu bătaie lungă, de viitor“, spune Ro­bert Arsene, şeful Agricover. România este al patrulea cel mai mare producător de cartofi din UE, la mare distanţă în spatele Germaniei, Olandei şi Poloniei. Producţia de cartofi este estimată la circa 3 milioane de tone în 2014, în scădere cu 10% faţă de 2013, iar productivitatea de 15 tone/ hectar este una dintre cele mai mici din UE.

Piaţa cartofilor este a patra cea mai mare piaţă în valoare din agricultura vegetală după cea a porumbului, cea a legumelor şi fructelor şi cea a grâului.

Cei mai mari produ­cători de cartofi din Ro­mâ­nia lucrează până în 200 de hectare, iar afacerile lor nu depă­şesc 1,5 mi­lioane de euro/an. Agri­co­ver are afaceri de 320 milioane de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO