Companii

Air France va bifa prima destinatie in afara Bucurestiului: Cluj

28.12.2008, 21:40 36

Operatorul Air France KLM, una dintre cele mai importante companii aeriene de pe piata locala, intentioneaza sa opereze zboruri de la Cluj la Paris in code share (parteneriat) cu TAROM, Clujul fiind astfel prima destinatie pe care Air France KLM o bifeaza in afara Bucurestiului. De la Cluj mai opereaza zboruri Carpatair, Lufthansa sau Malev.

Air France-KLM opereaza in code share cu TAROM si zboruri de la Bucuresti la Paris, intentionand sa dezvolte acest parteneriat si pe ruta Bucuresti-Amsterdam. Totodata, potrivit reprezentantilor TAROM cele doua companii analizeaza introducerea de zboruri si pe ruta Bucure[ti-Lyon. Dezvoltarea parteneriatului dintre Air France-KLM si TAROM este strans legata si de semnarea contractului de preaderare a companiei aeriene nationale cu SkyTeam. TAROM a semnat cu SkyTeam un acord de preaderare la inceputul acestui an.

Air France opereaza acum, \n code share cu TAROM, cinci zboruri zilnice din Bucuresti catre Paris (trei sunt operate de Air France si doua de compania nationala), in timp ce KLM are trei zboruri zilnice dinspre capitala Romaniei catre cea a Olandei. In urma fuziunii dintre compania franceza Air France si cea olandeza KLM, operatorul a ajuns anul trecut la o cota de circa 20% pe piata locala, potrivit unor informatii anterioare furnizate de reprezentantii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO