Companii

Al doilea proiect imobiliar al AIG Lincoln, 30 mil. euro

24.04.2008, 18:35 59

AIG Lincoln va investi peste 30 milioane euro intr-un proiect imobiliar in Romania, al doilea al companiei americane pe piata locala, lucrarile urmand sa inceapa anul viitor, a declarat David Lawrence, director regional in cadrul companiei.
Lawrence nu a precizat locatia proiectului, mentionand ca acesta nu va fi derulat in Bucuresti, unde AIG Lincoln a inceput anul trecut un parteneriat cu fondul de investitii Fabian Romania Property pentru constructia unui imobil de birouri, investitie de circa 40 milioane euro.
El a afirmat ca cel de-al doilea proiect ar putea fi unul mixt - rezidential, comercial si retail - compania urmand sa stabileasca detalii finale ale acestuia in 2008.
Orasele Cluj sau Constanta ar putea reprezenta locatii pentru investitii viitoare ale companiei pe segmentele de birouri, retail, logistica si rezidential, a spus Lawrence.
Lucrarile la primul proiect din Romania, dezvoltat pe strada Barbu Vacarescu, in nordul Capitalei, vor fi finalizate in trimestrul patru al anului 2009. Cladirea va avea o suprafata construita de 26.000 metri patrati spatii de birouri si respectiv 14.000 metri patrati spatii pentru parcare.
Reprezentantul AIG Lincoln a spus ca spatiile de birouri au fost deja inchiriate in proportie de 90%. Totodata, el a afirmat ca piata romaneasca de profil are un potential ridicat, printre deficientele acesteia numarandu-se birocratia si lipsa unui numar suficient de contractori capabili sa desfasoare lucrari de dimensiuni mari.
AIG Lincoln a fost infiintata in 1997, prin asocierea AIG Global Real Estate Investment Corporation, o subsidiara a American International Group (AIG), cu Lincoln Property Company din Dallas. Compania a fost formata pentru achizitia, dezvoltarea si administrarea proprietatilor imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO