Companii

Aldis a exportat anul trecut mezeluri de 800.000 de euro

Aldis a exportat anul trecut mezeluri de 800.000 de euro

Autor: Gabriel Razi

19.04.2011, 23:31 485

Aldis Călărăşi, unul dintre cei mai mari producători depreparate din carne de pe piaţa locală, a exportat anul trecutmezeluri de aproximativ 0,8 milioane de euro, adică în jur de 1%din totalul producţiei. "În 2010 am reuşit să livrăm în jur de 210tone de preparate din carne la o valoare de aproximativ 800.000 deeuro, aproximativ 1% din totalul producţiei", a declarat pentru ZFAdrian Ioniţă, director comercial adjunct al Aldis.

Compania a avut în 2009 afaceri de 70 de milioane de euro,conform celor mai recente date ale Ministerului de Finanţe (MF).Companiile româneşti au exportat anul trecut în total 16.000 detone de cârnaţi şi alte preparate alimentare, valoarea totală aexporturilor ridicându-se la circa 105 milioane euro, conformdatelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).Adrian Ioniţă spune că mezelurile produse de Aldis au ajuns în ţăriprecum Cipru, Italia, Spania, Germania, Anglia, Irlanda sauAustria.

"În general exportăm parizer de porc, de pui, de vită,crenvurşti şi cârnaţi de porc, pui, vită, oaie, salamuri şispecialităţi precum ghiuden sau babic", precizează el. AdrianIoniţă mai spune că Aldis nu poate exporta preparate pe bază decarne de porc ca urmare a interdicţiei de export impusă României deautorităţile de la Bruxelles.

Începând cu 2003 autorităţile de la Bruxelles au interzisRomâniei să exporte carne de porc şi produse ce conţin carne deporc în spaţiul intracomunitar ca urmare a temerilor privind pestaporcină. Piaţa locală a preparatelor din carne este dominată deCrisTim, Transavia, Unicarm, Aldis, Angst şi Elit Cugir, afacericontrolate de oameni de afaceri români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels