Companii

Alexandrion a semnat un parteneriat cu italienii de la Fratelli Branca si merge spre afaceri de 60 mil. euro

Alexandrion a semnat un parteneriat cu italienii de la Fratelli Branca si merge spre afaceri de 60 mil. euro

Nawaf Salameh, presedinte si actionar majoritar al Alexandrion Group: Strategia de dezvoltare vizeaza atat asigurarea de noi piete pentru produsele noastre, cat si obtinerea statutului de unic importator al unor marci recunoscute pe plan international.

26.10.2007, 21:49 224

"Putem vorbi de o crestere usoara fata de perioada anterioara din 2006, pe care am prevazut ca o vom inregistra odata cu integrarea Romaniei in UE", a declarat Nawaf Salameh, presedinte si actionar majoritar al Alexandrion Group.
Reprezentantii companiei estimau la inceputul acestui an o crestere de 20% a cifrei de afaceri pentru divizia de bauturi alcoolice, pe fondul extinderii exporturilor in Anglia, Italia si Rusia. Potrivit ritmului de crestere estimat de companie, divizia de bauturi alcoolice Alexandrion va obtine la sfarsitul acestui an o cifra de afaceri de circa 60 de milioane de euro, fata de 2006, cand a avut rezultate de 50 de milioane de euro pe acest segment.
Portofoliul grupului Alexandrion s-a imbogatit in acest an dupa semnarea unui parteneriat cu producatorul italian de bauturi alcoolice Fratelli Branca.
"Strategia de dezvoltare a companiei vizeaza atat asigurarea de noi piete de desfacere pentru produsele noastre, cat si obtinerea statutului de unic importator al unor marci de bauturi alcoolice recunoscute pe plan international. Noul acord cu firma italiana Fratelli Branca este cel mai recent exemplu de concretizare a acestei strategii, vizand piata mondiala a companiei noastre", a spus Salameh.
Printre produsele pe care Alexandrion le va comercializa in urma acestui parteneriat se numara bitterul Branca Menta, vermuturile Camparo, Punt Mes, Antica Formula, lichiorul de cafea Cafe Borghetti si Sambuca Borghetti si gama de bauturi Grappe, bautura specific italiana care are la baza vin distilat. "Toate produsele Fratelli Branca sunt prezente in acest moment pe piata romaneasca, insa suntem inca la inceput, testam piata si culegem primele date spre analiza, abia dupa aceea vom proiecta o strategie adecvata, asa cum am facut pentru toate afacerile noastre", a mai spus presedintele Alexandrion.
Compania produce pe plan local brandy, vodca, gin, tequila, lichioruri si crema de whisky. Piata pe care o domina este insa cea de brandy, cu brandul Alexandrion, detinand o cota de piata de aproximativ 90%.
Alexandrion Group este o afacere dezvoltata de un grup de investitori greci si este detinuta in prezent de presedintele companiei, Nawaf Salameh, cu o participatie de 50%, firma N Stratigis Holdings Limited cu 25,5% din actiuni si companiile Tzardis Holdings Limited si Bitzarakis Holdings Limited, cu participatii egale de 12,25%, toate cele trei firme fiind inregistrate in Cipru. Compania este prezenta in Romania din 1994 si activeaza in mai multe domenii printre care cel imobiliar, agricol, logistic, de constructii si materiale de constructii, cat si in industria auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO