Companii

Alro se pregateste sa delisteze Alprom de pe Rasdaq

14.06.2004, 00:00 28

Actionarii producatorului de aluminiu Alro Slatina au aprobat suspendarea procedurii de fuziune a companiei cu Alprom Slatina pana la delistarea Alprom de pe Rasdaq.
Ambele companii sunt detinute casa de comert americana Marco International iar fuziunea lor a fost aprobata inca din luna aprilie a anului trecut.
Procesul de fuziunea a fost ingreunat de faptul ca ambele companii sunt listate iar statul roman mai detine inca un pachet minoritar de actiuni la Alro Slatina.
Primul pas catre fuziunea celor doua companii a avut loc anul trecut, cand Alro a devenit actionar majoritar al Alprom, preluand circa 85% din actiunile companiei de la Marco International.
Impreuna, Alro si Conef (companie detinuta tot de Marco International) detin impreuna aproape 90% din actiunile Alprom.
Delistarea Alprom  va avea loc prin oferta publica de preluare desfasurata pe piata Rasdaq.
In urma definitivarii operatiunii de fuziune si a cresterii pretului aluminiului pe piata internationala, grupul metalurgic Alro - Alprom se asteapta la o crestere a vanzarilor in acest an pana la peste 450 milioane dolari, comparativ cu cele 350 milioane dolari aferente anului trecut.
Alprom a incheiat anul trecut cu o pierdere de 179,8 miliarde lei (5,4 milioane dolari), in ciuda cresterii cu 20% a cifrei de afaceri care a atins 2.390 miliarde lei(72 milioane dolari).
Actiunile Alprom sunt listate la Bursa Electronica RASDAQ, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 28 milioane dolari. Ultimul pret de tranzactionare a fost de 46.000 de lei .
Atat Alro cat si Alprom vor beneficia anul acesta de efectele cresterii a aluminiului pe piata internationala cu 30 - 40% fata de anul trecut.
Alprom Slatina, care prelucreaza aluminiul de la Alro, isi va mari anul acesta productia de la 26.000 tone in 2002 la 36.000 tone.
Alro a inregistrat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de circa 105 milioane dolari, in crestere cu 50%, fata 70 de milioane de dolari anul trecut. Profitul a ajuns la 16 milioane de dolari pe primul trimestru, fata de 11 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului anterior.



 



 



 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO