Companii

Alstom face o fabrica de echipamente energetice cu 150 mil. euro

28.09.2008, 20:53 152

Grupul industrial francez Alstom, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii si echipamente energetice, cu afaceri de 17 mld. euro, va construi pana in prima jumatate a anului 2010 o fabrica de 150 de milioane de euro langa Bucuresti.

Unitatea va produce diverse echipamente pentru "producatorii autohtoni de energie", au declarat reprezentantii companiei, anuntul Alstom venind la o zi dupa ce Procter & Gamble, gigantul din industria bunurilor de larg consum, a anuntat o investitie de 100 mil. $ intr-o fabrica de produse de ingrijire la Urlati, langa Ploiesti.
Investitia Alstom este prima de aceasta dimensiune realizata de o companie de profil pe piata locala, chiar daca in Romania sunt prezente nume precum Siemens sau General Electric.
"Incepand cu anul 2010, producatorii autohtoni de energie vor avea acces la cea mai noua tehnologie din Europa. Aceasta este produsa intr-o fabrica de langa Bucuresti si are termen de finalizare prima jumatate a anului 2010. Investitia totala depaseste 150 de milioane de euro si este implementata de Alstom Power Romania", au mai precizat reprezentantii filialei locale a grupului francez, fara a da insa detalii suplimentare legate de tipul echipamentelor care vor fi produse in noua fabrica sau de amplasamentul concret al unitatii.
Investitia francezilor vine intr-un moment in care pe plan local au fost anuntate proiecte de miliarde de euro pentru construirea a mii de MW in segmentul producerii de energie electrica.
Pe partea de energie, Alstom a derulat afaceri de 34,3 mil. euro anul trecut prin intermediul Alstom Power Romania. Afacerile cumulate ale grupului pe plan local au fost de
78 mil. euro daca se iau in calcul si companiile Alstom General Turbo si Alstom Transport. Majoritatea sunt afaceri de vanzare a echipamentelor in Romania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO