Companii

Altex a investit 1 mil. euro intr-un magazin de 3000 de mp la Mall

20.02.2004, 00:00 24



Grupul de firme Altex vrea sa deschida 14 magazine multimedia de mare suprafata Media Galaxy, in urmatorii trei ani, primul dintre acestea urmand sa fie inaugurat sambata la Mall.



"Vom deschide magazine Media Galaxy in Bucuresti precum si in orasele din provincie, iar din anul 2005 luam in considerare si extinderea acestui concept in Bulgaria si Serbia", a declarat Dan Osahie, directorul general al grupului Altex.



Primul magazin Media Galaxy va fi deschis la sfarsitul acestei saptamani la etajul trei din complexul comercial Bucuresti Mall, in urma unei investitii de peste 1 milion de euro. "Media Galaxy este cel mare magazin multmedia de pe piata romaneasca, cu o suprafata de 3.000 mp si cu peste 10.000 de produse. Estimam ca in primele trei luni magazinul Media Galaxy din Bucuresti Mall va realiza vanzari de peste 4 milioane de euro. Este greu de facut o estimare pe o perioada mai lunga, avand in vedere evolutia din acest moment a pietei romanesti de produse electronice si electrocasnice in conditiile introducerii noilor norme de creditare", a mai spus Ostahie.



Potrivit acestuia, al doilea magazin Media Galaxy va fi deschis in aceasta toamna tot in cadrul unui complex comercial de tip Mall - Plaza Romania, care va fi inaugurat in zona Militari de compania turceasca Anchor Group.



"Ca si concept, Media Galaxy se preteaza cel mai bine la magazine de sine statatoare, insa intr-o prima faza am preferat sa deschidem astfel de magazine in aglomerari comercial", a mai spus Ostahie. Al treilea astfel de magazin va fi deschis, mai spune oficialul Altex tot in acest an. "Nu pot spune inca locatia", a completat Ostahie.



Grupul Altex detine in prezent 100 de magazine care vand produse electronice si electrocasnice in Bucuresti si celelalte orase din tara, vanzarile realizate anul trecut depasind 115 milioane de euro. "Zece dintre magazine sunt situate in Bucuresti si acestea au contribuit anul trecut cu 17% la vanzarile totale", a completat Ostahie. Acesta nu a dorit sa faca o estimare in ceea ce priveste vanzarile retelei Altex in acest an. "conteaza foarte mult rezultatele pe care le va avea conceptul Media Galaxy, deoarece acestea vor afecta performantele intregului grup", a explicat Ostahie.



Pentru dezvoltarea retelei Media Galaxy vor fi utilizate, potrivit oficialului Altex, si surse externe. "Suntem in discutii cu un fond de investitii, fondurile pe care ii vom obtine urmand a fi destinate extinderii conceptului Media Galaxy. Reteaua Altex se putea autofinanta, dar pentru noul concept aveam nevoie de surse de finantare suplimentare".



Realizarea si implementarea conceptului Media Galaxy au fost dezvoltate de Altex impreuna cu un partener extern, compania MGM din Italia, care a asigurat consultanta. Media Galaxy are o suprafata de 3.000 mp si cuprinde produse electronice, sisteme IT, calculatoare, terlefonie mobila si fixa, jocuri de calculator, muzica si film, electrocasnice, dar si bucatarii si accesorii.



Prin deschiderea acestui tip de magazin compania va intra in concurenta nu numai cu retele care comercializeaza produse electronice si electrocasnice (Flanco, Domo), dar si cu retele specializate in domeniul IT (Flamingo, Best Computers sau Ultra Pro).
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO