Companii

Altex merge pe 200 mil. euro in acest an

13.05.2004, 00:00 22

Reteaua de magazine electronice si electrocasnice Altex estimeaza pentru acest an vanzari de 200 de milioane de euro, in crestere cu 45% fata de anul trecut, a declarat Dan Ostahie, presedintele Altex. Potrivit acestuia, cresterea se va baza pe extinderea retelei, dar si introducerii unor categorii noi de produse.
"Suprafata de vanzare a retelei va creste anul acesta cu peste 30%. Magazinele Altex se vor organiza pe suprafete intre 300 si 1.000 metri patrati, adresandu-se in principal cumparatorilor din imediata vecinatate, in timp ce Media Galaxy se va dezvolta pe suprafete de peste 2.000 metri patrati, devenind o atractie pentru o categorie larga de clienti, inclusiv pentru cei care locuiesc la distante mai mari", spune Ostahie.
Extinderea retelei Altex are la baza, potrivit oficialilor, o crestere a pietei de profil cu aproximativ 15%. In prezent Altex detine 120 de magazine in peste 70 orase. Compania a inaugurat ieri un magazin tin zona Doamna Ghica, cu o suprafata totala de 500 de metri patrati, care cuprinde pe langa produse electronice si electrocasnice, si sectiuni de home theater, telefonie mobila, camere foto si video si accesorii multimedia, dar si sisteme IT.
Grupul Altex cuprinde reteaua de magazine Altex, firma de logistica si transport 8TIM si compania de distributie si vanzari en gros Italromtex.
Reteaua Altex a anuntat pentru anul trecut vanzari de peste 136 milioane euro si o cifra de afaceri de 115 milioane euro. Principalii concurenti ai companiei pe piata romaneasca sunt retelele specializate Flanco (cifra de afaceri de 117 milioane euro), Cosmo si Domo (cifra de afaceri de 60 milioane euro) . Chiar daca nu sunt in lupta directa, jucatorii internationali, precum Metro, Carrefour, Selgros sau Cora concureaza se lupta la randul lor pentru aceeasi clienti ca si retelele specializate de magazine electronice si electrocasnice si au castigat in ultimii ani o cota de piata tot mai mare. Magazinele independente, sau retelele locale de magazine sunt la randul lor un potential concurent pentru Altex. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO