Companii

Altria Capital cauta afaceri in Dubai si Singapore

27.04.2009, 18:58 65

Casa de investitii Altria Capital, controlata de Marian Tescaru, va investi aproximativ 150.000 de euro in deschiderea unor birouri in afara tarii in Dubai si Singapore.

"E o zona cu foarte multi bani, fiecare dintre aceste birouri avand importanta lui pe harta finantarii", a spus Marian Tescaru, managing partner al Altria Capital.
El spune ca biroul din Dubai ar putea fi deschis in luna iunie, iar cel din Singapore in luna septembrie. "Prefer sa fac acum aceste birouri cand pot sa gasesc oameni mai ieftini sau birouri mai ieftine. Cred ca intr-un an si jumatate lucrurile se vor linisti. Numarul de mandate a crescut in ultima perioada, cele mai multe fiind pe partea de cumparare", a mai spus Marian Tescaru.
In cadrul birourilor din afara tarii, Tescaru spune ca va angaja doi oameni, o asistenta si un head of office. De asemenea el are in plan sa angajeze doua persoane pentru biroul din Bucuresti.
In prezent in cadrul Altria Capital lucreaza patru oameni. Anul trecut, casa de investitii a inregistrat o cifra de circa 350.000 de euro, iar anul acesta si-a bugetat afaceri de un milion de euro.
Altria Capital a fost infiintata in 2005, iar una dintre cele mai recente afaceri in care a fost implicata este preluarea de catre fondul de investitii Ged a companiei Diamedix.
Competitorii Altria Capital sunt diviziile locale de consultanta in fuziuni si achizitii ale firmelor de consultanta BIG 4 (PwC, Deloitte, E&Y, KPMG), diviziile de investment banking ale unor banci ca Raiffeisen, ING sau UniCredit, precum si alte firme de advisory in fuziuni si achizitii cum sunt BAC Investment, fondata de Matei Paun sau Capital Partners.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO