Companii

Altur se muta de pe RASDAQ pe Bursa

01.11.2004, 00:00 15

Actiunile producatorului de piese auto Altur Slatina vor fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) dupa ce cererea companie de a fi cotata pe piata a fost acceptata de reprezentantii BVB la finalul saptamanii trecute. Actiunile Altur sunt in prezent tranzactionate la Bursa Electronica RASDAQ, unde s-au numarat in acest an printre cele mai profitabile investitii.
"Cererea Altur de cotate la Bursa a fost acceptata. Asteptam sa primim confirmarea oficiala," a declarat Florin Buzatu, vicepresedintele SIF Oltenia, principalul actionar al Altur. SIF Oltenia pregateste, de altfel sa listeze pe Bursa o alta companie la care este actionar majoritar, producatorul de hartie si carton Vrancart Adjud pe care a fost obligata de legislatia pietei de capital sa o delisteze de pe RASDAQ.
Actiunile Altur au adus in ultimele 12 luni un castig de peste 400% dupa ce compania a anuntat cresteri de profituri si a operat o splitare a actiunilor. O actiune Altur s-a tranzactionat vineri aproape de 13.000 de lei, pret mai mare decat cel inregistrat cu un an in urma, desi de atunci o actiune cu valoarea nominala de 25.000 de lei a fost divizata in cinci actiuni cu valoare nominala de 5.000 de lei. In prezent, capitalizarea bursiera a Altur se ridica la 12 milioane de euro.
Altur a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 10,1 milioane de euro (401 miliarde de lei), in crestere cu o treime comparativ cu perioada similara a anului trecut. Profitul companiei a urcat insa doar 3 procente, pana la 386.000 de euro.
Veniturile totale ale Altur au urcat cu 38% pana la 10,8 milioane de euro, iar datoriile de exploatare au atins 2,8 milioane de euro, cu 75% mai mult decat in primele sase luni din 2003. Societatea este controlata in proportie de 87,8% de SIF Oltenia, care si-a majorat participatia dupa ce a cumparat un pachet de aproximativ 4% din actiuni de la fondul de investitii Broadhurst in cursul acestui an. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO