Companii

Am vandut in cel mai bun moment, spune un fost actionar Bere Mures

17.02.2009, 17:40 269

Virgil Mailat, fostul director general si actionar al Bere Mures, companie achizitionata anul trecut de Heineken Romania pentru 150 de milioane de euro, intentioneaza sa finalizeze anul acesta alte doua clinici private in cadrul centrului medical Nova Vita San din Targu-Mures.

Acesta este principalul proiect in care Mailat plaseaza banii incasati din vanzarea producatorului de bere. "Anul trecut a fost cel mai bun moment pentru a vinde. Acum nu am mai fi luat aceiasi bani", a declarat Virgil Mailat.
Bere Mures era controlata de sase persoane fizice, respectiv Virgil Mailat, Grec Gheorghe si Morariu Emil, care detineau in proportii egale un pachet de aproape 75% din titluri, restul actiunilor fiind impartite intre Rus Alexandru, Bacila Nicolae si Rujiu Anghel. Virgil Mailat a vandut 25% din actiunile pe care le avea in cadrul Bere Mures, cel de-al doilea producator independent de bere de pe plan local, pentru 35 de milioane de euro. Din aceasta suma, Mailat va aloca aproximativ zece milioane de euro pentru constructia de clinici private in Targu-Mures.
"Toate investitiile sunt asigurate din fonduri proprii pe care le am depuse sub forma de depozite bancare in cadrul a cinci-sase banci. De fiecare data cand vreau sa mai fac vreo investitie mai lichidez un depozit bancar", a spus Mailat adaugand ca si-a impartit banii in mai multe banci pentru a se feri de eventualele efecte ale crizei financiare.
In ultimul trimestru al anului trecut, Mailat a pus pe picioare clinica Nova Vita San, prima clinica oncologica privata din Targu-Mures, care a necesitat investitii de doua milioane de euro. Aceasta are o capacitate de 75 de paturi si aproximativ 60 de angajati. Tot anul trecut a fost finalizata si prima etapa a sectiei de imagistica (radiologie), dezvoltata in parteneriat cu un investitor german.
"Anul acesta am inceput fundatia la alte doua clinici, de chirurgie si ginecologie-maternitate, dar si constructia etapei a doua a sectiei de imagistica, pe care vrem sa le finalizam pana la sfarsitul anului 2009. In ceea ce priveste sectia de imagistica, noi asiguram doar constructia cladirii pe care ulterior o inchiriam, iar partenerul nostru achizitioneaza echipamentele medicale necesare", a explicat Mailat.
Dupa exitul din Bere Mures, Mailat a fost singurul care si-a directionat banii spre segmentul de clinici private. Emil Morariu a investit aproximativ patru milioane de euro in constructia unui nou hotel in Targu-Mures, in timp ce Gheorghe Crec a achizitionat de la Heineken hotelul de patru stele Germisara din statiunea Geoagiu-Bai, in judetul Hunedoara.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO