Companii

AmCham, conducere noua

21.03.2003, 00:00 33

Camera Americana de Comert din Romania (AmCham) si-a ales miercuri seara  noul Consiliu de Administratie, in circa doua saptamani urmand a fi ales si un nou presedinte.
Noii membri sunt Radu Enache- director general HP Romania, Matthew Price- director general al P&G Romania, Roberto Musneci de la GlaxoSmithKline, Peter Imre, director corporate affairs Philip Morris Romania, Richard Andreson, UPC, Rory Lubic- Timken Romania, Alexis Sacre- Coca-Cola HBC si Ron Barden- PricewaterhouseCoopers. Acestia i-au inlocuit pe Patrick Leonard, tax partner KPMG Romania, Roger Calmeyer, presedinte Colgate-Palmolive Romania, Joel Hayes, vicepresedinte Romanian American Enterprise Fund, Marcos Agosti, directorul regional al companiei Coca-Cola, si Madeline Alexander, reprezentant Deloitte&Touche Romania. Printre problemele pe care AmCham si-a propus sa le abordeze in acest an cu autoritatile romane se numara instabilitatea legislativa si discriminarea "pozitiva" a companiilor romanesti in raport cu companiile straine. Anul trecut, AmCham a "marcat," intre altele, initierea discutiilor cu Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii. "As dori sa vad mai multe investitii americane in Romania, pentru ca numarul lor nu este cel pe care mi l-as dori. As mai vrea sa vad companiile locale extinzandu-se incotro doresc, dar cel care trebuie sa vegheze mersul lucrurilor este Guvernul, nu noi. Romania devine un loc din ce in ce mai stabil pentru investitii si sunt sigur ca vor mai fi si alte investitii," a spus pentru ZF ambasadorul SUA Michael Guest. Infiintata in urma cu 10 ani, AmCham este o organizatie non-profit si face parte din cele 92 de camere de comert ale SUA de la Washington.
claudia.covaci@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO