Companii

Amrom Automotive a cumparat active de 1 mil. euro la Aro

13.02.2007, 19:33 134

Amrom Automotive a achizitionat pentru suma de 1.08 milioane euro activele detinute de Aro la Centrul de Studii pentru Automobile Romanesti (CESAR), respectiv terenuri si constructii in cadrul licitatiei in care competitorul a fost compania pitesteana Building Astrom.
"Pretul de pornire pentru activele detinute de Aro la CESAR a fost de 2,89 milioane lei (0.85 mil. euro). Imobilele au fost adjudecate de firma Amrom Automotive 2006, la pretul de 3,66 milioane lei, cu termen de plata la 15 martie", a declarat Gheorghe Banu, lichidatorul uzinei de la Campulung.
Activele detinute de Aro la CESAR din Campulung sunt un teren cu o suprafata de 12.660 de metri patrati si constructii cu o suprafata de 3.555 metri patrati. Lichidatorul Aro a vandut prin licitatie, anterior, mai multe active ale uzinei de automobile din Campulung.
Primul activ, Fabrica de Piese si Subansambluri Auto (FPSA), a fost vandut, la sfarsitul lunii ianuarie, companiei Two Mar Business din Campulung, pentru 2,36 milioane de lei. Cel de-al doilea activ, hala motor, a fost achizitionat de catre persoana fizica Ion Branescu, din Pitesti, cu suma de 0,33 milioane euro.
Lichidatorul Aro a mai spus ca licitatia pentru baza sportiva Olga Bancic va fi reluata, intrucat pana luni, la data organizarii licitatiei, nu a fost depusa nicio oferta.
Urmatoarea licitatie, programata pentru 23 februarie, urmareste vanzarea uzinei din Campulung la un pret de pornire de 76,08 milioane lei (22,5 milioane euro).
Aro, singura firma producatoare de autovehicule de teren din Romania, a fost privatizata in iulie 2003, cand societatea Cross Lander, inregistrata in SUA, a cumparat de la stat pachetul majoritar de actiuni. Ulterior, statul roman a actionat firma americana in instanta, pentru nerespectarea angajamentelor de investitii din contractul de privatizare, iar firma a intrat in faliment.
Amrom Automotive a fost infiintata in luna mai 2006, avand ca actionari majoritari SIF Oltenia, cu 50% din actiuni, si SIF Moldova, cu 25% din titluri, restul actiunilor fiind impartite de mai multe persoane fizice, printre care si Vladimir Soare, membru al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, care detine o participatie de 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO