Companii

Angst va deschide până la zece magazine şi vrea o creştere a afacerilor de peste 10%

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax

10.04.2011, 23:31 86

Producătorul de mezeluri Angst intenţionează să deschidă înacest an până la 10 magazine şi estimează o creştere a afacerilorcu 10%, de la 62 milioane de euro în 2010, pe fondul extinderiireţelei, a declarat Sorin Minea, acţionarul majoritar al companiei.În 2010, compania a avut afaceri similare cu anul anterior şi aobţinut profit. Reţeaua Angst este formată în prezent din 27 demagazine, după ce pe parcursul anului trecut compania a deschisşapte unităţi şi a închis cinci din zone neprofitabile.

"La magazine toată lumea s-a mişcat, am deschis şi eu mai multemagazine, dar mi-am dat seama că greşesc şi am preferat să pierdbanii din investiţie şi să mă relochez", a spus Minea. El a adăugatcă magazinele de proximitate înregistrează creşteri ale vânzărilorîn ultima perioadă, în detrimentul marilor reţele comerciale. Încontextul extinderii, acţionarul majoritar al companiei estimează ocreştere de peste 10% a cifrei de afaceri în acest an şi un avansal profitului.

Potrivit lui Minea, 40% din încasările Angst sunt generate dereţeaua proprie de magazine, iar restul de vânzările din reţelelecomerciale şi din HoReCa (10-12%). Compania deţine două fabrici şicomercializează produsele sub mărcile Angst şi Salsi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO