Companii

Antibiotice renunta la 6% din angajati

24.09.2008, 19:55 28

Antibiotice Iasi, al treilea producator de medicamente de pe piata locala, va renunta la 100 de angajati in acest an, ca parte a unui proces mai amplu de eficientizare a activitatii care presupune si reducerea costurilor cu 5-7%.

"Vom face o oferta de plati compensatorii pentru incetarea colaborarii cu aproximativ 100 de persoane. O parte dintre aceste plecari vor fi pensionari inainte de limita", a spus Coca Cascaval, directorul general al Antibiotice Iasi.
La sfarsitul anului trecut, efectivul Antibiotice numara peste 1.500 de oameni. Producatorul este al doilea care anunta astfel de miscare, dupa ce in prima jumatate a acestui an echipa comerciala a Zentiva a scazut cu 27%, la 184 de oameni, fata de 253 in perioada similara din 2007.
Cascaval a venit la conducerea Antibiotice in primavara acestui an, iar recent a finalizat proiectul unui program de investitii pentru intervalul 2008-2009, precum si un target in ceea ce priveste reducerea costurilor. "Reducerea costurilor a devenit prioritatea noastra in conditiile in care preturile la medicamente nu au fost revizuite in ultimul an. Ne-am propus o scadere cu 5-7% pana la sfarsitul anului, si ne vom uita in special inspre cheltuielile materiale si cele cu utilitatile", a adaugat Cascaval.
"Nu exista conditiile care sa permita relansarea la privatizare in acest an a companiei, iar principalele motive sunt situatia de pe piata de capital si programul de investitii", a spus Cascaval. De la inceputul anului Antibiotice a piredut 25% din capitalizare. Ultimele tranzactii s-au inchis la un pret de 1,5 lei, nivel la care capitalizarea este de 130 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO