Companii

Antreprenorii români şi companiile lor sunt ţinte sigure pentru „vânătorii de companii“ dacă nu ies pe pieţele externe pentru a face achiziţii

Anuarul ZF Top tranzacţii 2017 a apărut pe piaţă în această săptămână

Anuarul ZF Top tranzacţii 2017 a apărut pe piaţă în această săptămână

Autor: Cristina Roşca

31.05.2017, 00:05 238

Albalact, Supremia sau Alpin57Lux sunt doar câteva dintre afacerile antreprenoriale care anul trecut au intrat în portofoliul unor giganţi străini ca urmare a unor tranzacţii evaluate la câteva zeci de milioane de euro.

„Am observat că antreprenorii români preferă să vândă şi să o ia apoi de la capăt mai degrabă decât dezvolte un business şi să îl transforme într-un jucător regional, spre exemplu. Pentru un antreprenor acesta poate fi un moment bun pentru a face exit. Bani în piaţă sunt, iar investitorii caută proiecte în care să investească“, spunea recent Bruno Leroy, avocat asociat fondator al cabinetului Leroy şi Asociaţii.

Casa de avocatură a oferit consultanţă pentru gigantul Lactalis în preluarea afacerii antreprenoriale Albalact, liderul pieţei de lactate din România. Leroy şi Asociaţii a lucrat şi cu gigantul francez Yves Rocher în mo­mentul în care a preluat franciza maga­zinelor cu acelaşi nume de la antreprenorul local Alexandru Răbâncă într-o tranzacţie de câteva milioane de euro.

Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii trece printr-un moment bun, în care atât investitorii strategici cât şi cei financiari sunt interesaţi să îşi pună România pe hartă. În această perioadă, antreprenorii locali, oamenii de afaceri care timp de circa două decenii au dezvoltat unele dintre cele mai cunoscute businessuri locale, analizează exitul. Unii au făcut deja pasul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO