Companii

Aport de capital strain de 10 mil. euro la Orkla Foods

12.04.2007, 19:41 19

Grupul norvegian Orkla Foods, cu afaceri de 7 miliarde de euro anual, a decis sa majoreze capitalul social al filialei din Romania cu circa 10 milioane de euro (35 mil. lei) pentru a sustine investitiile in facilitatile locale de productie.
Grupul a luat decizia de a face aceasta infuzie de capital pentru a sustine proiectele planificate sa se desfasoare in Romania pe termen scurt si mediu. Potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului de Finante, in 2005 capitalul social al Orkla Foods Romania SA era de 800.000 de lei (225.000 de euro).
Orkla este unul dintre cei mai activi jucatori din industria alimentara locala. In mai putin de trei ani, filiala locala a grupului norvegian a realizat trei achizitii importante (Topway Craiova, Ardealul Covasna si Royal Brinkers Romania), ajungand la 5 platforme de productie si la peste 750 de angajati, fata de 250 in urma cu trei ani.
Prioritare sunt investitiile in cele cinci platforme de productie (Craiova, Bucuresti, Covasna, Iasi si Targoviste), in special in modernizarea fabricilor si echipamentelor, potrivit informatiilor companiei.
Planul de investitii anuntat de grupul norvegian include si cresterea capacitatilor de productie la categoriile in care consumul si, implicit, vanzarile au inregistrat cresteri semnificative in ultimii trei ani, ketchup, sosuri, pate si conserve de carne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO