Companii

Arcelor mizeaza pe triplarea afacerilor

09.03.2005, 00:00 74

Grupul Arcelor, al doilea producator de otel la nivel mondial, estimeaza ca va livra in acest an pe piata romaneasca produse in valoare de 15 milioane de euro, nivel de trei ori mai mare fata de anul 2004.


"Triplarea livrarilor va fi rezultatul unei politici pro-active de vanzari, al gamei noastre de produse, in contextul unei rapide dezvoltari a pietei constructiilor din otel, atat in zona comerciala, cat si industriala, impreuna cu investitiile realizate in Romania de multi dintre clientii nostri globali, care solicita produse din otel de inalta calitate pentru noile lor linii de productie", a declarat seful reprezentantei din Romania a Arcelor, Doru-Ion Petrescu.


In 2004, cele doua divizii ale grupului prezente in Romania - Arcelor International si Arcelor Flat Carbon Steel Commercial - au realizat o cifra de afaceri de circa 5 milioane de euro.


Unul dintre cele mai importante contracte ale Arcelor a vizat furnizarea de profile din otel pentru cel de-al doilea centru comercial de tip mall din Bucuresti, Plaza Romania, inaugurat in luna octombrie a anului 2004.



Prin Arcelor International, grupul distribuie companiilor de constructii din Romania o gama larga de profile din otel, produse de Arcelor Long Carbon Steel, in timp ce prin cealalta companie, Arcelor Flat Carbon Steel Commercial, sunt livrate diferite tipuri de tabla, in special pentru producatorii de tigle metalice si panouri tip sandwich, precum si tabla utilizata in fabricarea de aparatura casnica (frigidere, aragazuri etc.).



Reprezentanta din Romania a fost deschisa in vara anului 2004. In perioada 2003-2004, Arcelor a furnizat mai multor companii din Romania, prin intermediul biroului regional din Turcia, profile din otel pentru constructia unor cladiri industriale si civile.



Petrescu a precizat ca grupul intentioneaza sa extinda gama de produse destinate pietei romanesti.



Arcelor a rezultat prin fuziunea companiilor Usinor (Franta), Aceralia (Spania) si Arbed (Luxemburg), finalizata in februarie 2002.



Prezent in peste 60 de state cu aproape 100.000 de angajati, Arcelor a inregistrat in 2004 un profit operational de 4,3 miliarde de euro, dublu fata de anul anterior.



Arcelor a pierdut suprematia pe piata otelului, din punct de vedere cantitativ, la inceputul anului, o data cu infiintarea Mittal Steel, grup care reuneste companiile Ispat International si LNM Holdings la care urmeaza sa se adauge International Steel Group (ISG). Artizanul crearii Mittal Steel este Lakshmi Mittal.



Spre deosebire de Arcelor, Mittal Steel este prezent in Romania si cu activitati de productie, dominand piata locala. Mittal Steel detine in Romania combinatul Sidex Galati, Tepro Iasi si Siderurgica Hunedoara, realizand anul trecut o cifra de afaceri de a 2,35 miliarde de dolari (aproximativ 1,9 miliarde de euro). Restructurarea Sidex de catre grupul anglo-indian a facut ca Dacia (apratinand grupului Renault) si Arctic (detinuta de turcii de la Arcelik) sa reintre in portofoliul combinatului de la Galati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO