Companii

Arctic ar putea face masini de spalat la Gaesti

01.06.2007, 19:18 29

Arctic, principalul producator de electronice si electrocasnice din Romania, ia in considerare construirea la Gaesti a unei facilitati de asamblare de masini de spalat, ca parte a programului standard de investitii anuale de 10 milioane de euro.
"Suntem la faza de stabilire a proiectelor pentru urmatorii doi, trei ani. Este posibil, dupa ce anul trecut am instalat o noua linie de asamblare de lazi frigorifice, ca anul viitor sa marim capacitatea de productie sau chiar sa instalam la Gaesti o linie pentru masini de spalat", a declarat Kayali. El a adaugat ca deocamdata sunt studiate costurile de fezabilitate, iar o decizie va fi luata de conducerea grupului Arcelik.
El spune ca spatiul nu ar fi o problema pentru ca pe langa platforma unde este localizata fabrica Arctic, compania mai detine, la Gaesti, inca un teren propice unei facilitati similare. " Ca manager al Arctic as vrea ca o asemenea investitie sa fie facuta aici, dar deocamdata trebuie sa terminam investitiile de anul acesta. In prima jumatate am finalizat doua sectii si urmeaza ca in trimestrul trei sa terminam si sectia de extrudare de plastic", a spus Kayali. Anul trecut Arctic a dat in folosinta o noua platforma logistica cu ajutorul careia urmareste ca in 2007 sa livreze 10.000 de camioane de electrocasnice, iar exportul sa ajunga la 75% din productie.
In plus, o noua fabrica de electrocasnice ar putea fi construita, conform oficialului Arctic, la fel de bine la Arad sau in oricare oras din vestul tarii, datorita avantajului logistic adus pentru export.
Investitiile de pana acum, in valoare totala de peste 35 de milioane de euro, au fost realizate din fonduri proprii si chiar din surse atrase. Intrebat de posibilitatea vanzarii unui pachet din actiunile Arctic catre un investitor strategic pentru a sustine dezvoltarea, Kayali spune ca aceasta varianta nu este posibila. "Acest demers nu face parte din planul pe termen lung al grupului. In plus odata cu vanzarea companiei catre un investitor sau fond de investitii am pierde legaturile de export pregatite de Arcelik", a adaugat Kayali. Ar fi posibila in schimb listarea la Bursa unui pachet de 10 maximum 20% din actiunile Arctic in eventualitatea atragerii de surse pentru viitoare investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO