Companii

Artima, unda verde pentru achizitia Lotus

30.03.2006, 00:00 21

Reteaua de supermarketuri Artima, cumparata anul trecut de fondul de investitii Polish Enterprise Fund (PEF) V, a achizitionat un supermarket de 2.000 de metri patrati situat in centrul comercial Lotus din Oradea, controlat de omul de afaceri Alexandru Mudura.

"Nu exclud si alte achizitii ca parte a strategiei noastre de extindere", a declarat pentru ZF Clemens Petschnikar, directorul general al Artima. El nu a dorit sa faca alte comentarii legate de valoarea tranzactiei. Reprezentantii Lotus Supermarket nu au facut pana la inchiderea editiei nici un comentariu.

Prin aceasta tranzactie, supermarketul din cadrul centrului comercial Lotus Oradea devine cel mai mare magazin al retelei Artima.

Tranzactia semnata la inceputul acestei saptamani a fost autorizata de Consiliul Concurentei, care a considerat ca "aceasta operatiune nu are ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe piata locala de comert cu amanuntul prin magazine de tip supermarket". Consultantul juridic in cadrul acestei tranzactii a fost casa de avocatura Schoenherr si Asociatii SCA. Artima Retail Investment Company este detinuta de anul trecut de PEF V, in cadrul unei tranzactii de peste 17 mil. euro, si opera un lant de 15 supermarketuri in Transilvania, Banat si Oltenia. Planurile pe termen lung ale companiei din Timisoara prevad crearea unui lant de 55 de magazine pe termen mediu. Reteaua de supermarketuri a anuntat pentru anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de 60% fata de cele 32 mil. euro din anul 2004. In acelasi timp, profitul operational a crescut de peste doua ori.

Artima Retail Investment Company a fost creata in 2001 de omul de afaceri Florentin Banu, beneficiind, intre 2002 si 2004, de trei infuzii de capital de la institutii financiare din Germania si SUA, respectiv DEG, SEAF Trans-Balkan Romania Fund si SEAF CEE Growth Fund.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels