Companii

Asociaţia Exportatorilor: Există presiuni enorme pe cursul valutar din partea speculatorilor

Asociaţia Exportatorilor: Există presiuni enorme pe cursul valutar din partea speculatorilor

Autor: Mediafax

08.11.2010, 13:03 46

Evoluţia leului este supusă unor presiuni "enorme" din parteaunor speculatori atât din România, cât şi din afara ţării, caredoresc o evoluţie nefavorabilă a monedei naţionale, a declaratpreşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şiImportatorilor din România (ANEIR), Mihai Ionescu, citat deMediafax.

"Marea dilemă a exportatorilor este ce se va întâmpla cu cursulvalutar în 2011. Sunt presiuni enorme din partea unor speculatoriinterni şi externi, care îşi doresc o evoluţie nefavorabilă acursului de schimb, adică pe care nici Banca Naţională a României(BNR) să nu o mai stăpânească", a afirmat Ionescu luni, la lansareaîn dezbatare publică a strategiei de export a României în perioada2010-2014.

Strategia are ca obiective promovarea firmelor inovative,explorarea de noi pieţe internaţionale, consolidarea colaborăriiinstituţionale sau iniţiative în în proiecte care să facă obiectul"unei abordări multianuale din perspective managementuluiproiectelor".

Principalele sectoare care vor fi promovate prin aceastăstrategie sunt turismul, IT, agricultura şi producţia de maşini şiechipamente. Citiţi mai mult despre presiunile speculatorilor asupra cursuluide schimb pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO