Companii

Assa Abloy, afaceri de 16 mil. euro pe piata locala

13.10.2006, 21:07 165

Producatorul de sisteme de inchidere si feronerie Assa Abloy Romania, parte a grupului suedez Assa Abloy, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 16 milioane de euro in 2005, profitul companiei fiind de aproximativ 140.000 de euro, potrivit datelor prezentate in Monitorul Oficial.
La inceputul lunii august a acestui an, compania si-a majorat capitalul social cu 9,5 milioane de euro printr-un aport in numerar din partea actionarului unic al societatii, compania suedeza Assa Abloy. In urma majorarii, capitalul social al companiei a atins valoarea de 13,6 mil. euro.
Compania este prezenta pe piata din Romania din anul 1994.
In 1998, compania a achizitionat fabrica de feronerie din cadrul Urbis Bucuresti pentru suma de 5,5 mil. dolari, in august 2004 compania fuzionand cu producatorul de sisteme de inchidere mecanica Urbis Security.
Grupul Assa Abloy este prezent in Romania prin Urbis Security, specializata in productia destinata pietei locale, Urbis International, specializata in productia destinata in principal pietei externe, si Assa Abloy Romania - societatea de vanzari a grupului suedez.
Societatea produce broaste pentru usi, balamale, sisteme de inchidere pentru ferestre, sisteme de inchidere pentru industria hoteliera, lacate si alte accesorii, dupa estimarile companiei, aproximativ 85% din echipamentele de inchidere existente in industria hoteliera provenind de la Assa Abloy.
Printre clientii Assa Abloy se afla atat companii ce activeaza in domeniul comercial si industrial, cat si persoane fizice, care pot achizitiona produsele companiei prin intermediul magazinelor proprii de desfacere, centrelor specializate de bricolaj si distribuitorilor din toata tara. Clientii companiei sunt reprezentati de nume importante din industria hoteliera precum Marriott, Capsa, Ibis sau Intercontinental si operatori romani de telefonie mobila.
In prezent, Assa Abloy Romania are centre de distributie in Timisoara, Brasov, Constanta si Cluj-Napoca, la care se adauga showroom-urile din Bucuresti si un numar de aproximativ 1.000 de angajati.
Portofoliul companiei cuprinde si marcile Urbis si Yale.
Piata sistemelor de securitate din Romania este estimata la peste 100 de milioane de euro pe an, printre principalii jucatori numarandu-se grupul UTI, Group 4 Securicor sau alte companii furnizoare de echipamente de profil ori de servicii de paza si protectie.
Compania Assa Abloy este lider mondial in producerea si furnizarea de solutii de inchidere, grupul avand aproximativ 30.000 de angajati la nivel mondial si vanzari anuale de 3 mld. euro.
Cu mai mult de 150 de companii prezente in 40 de tari, compania este puternic reprezentata la nivel global, detinand mai mult de 10% din cota de piata din acest domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO