Companii

Austriecii de la BauMax şi-au luat director de HR de la Kaufland

 Austriecii de la BauMax şi-au luat director de HR de la Kaufland

Roxana Ionescu si-a inceput cariera ca profesor de engleza

Autor: Adelina Mihai

29.07.2011, 00:03 1514

Roxana Ionescu, care a ocupat înultimii patru ani funcţia de HR Manager al retailerului ali­men­tarKaufland România, a fost numită la înce­pu­tul acestei săptămâni înfuncţia de director de resurse umane al retailerului austriac debricolaj bauMax.

Ionescu a venit în locul luiGerald Petö, un expat adus de la sediul central din Austria alcom­paniei, care a asigurat interimatul funcţiei din februa­riepână în prezent.

Anterior, funcţia a fost de­ţinutătimp de cinci ani de Andreea Alexandru.

Din 2007 până în prezent, Ionescus-a ocupat de politica de HR a Kaufland, unul dintre cei mai mariretaileri alimentari de pe piaţa locală, care avea la finele anuluitrecut peste 10.000 de angajaţi. Din această poziţie ea a coordonatpeste 30 de angajaţi din trei departamente şi a gestionatactivitatea profesională a oamenilor de HR din magazine şi dincentrele logistice.

Anterior, ea a lucrat timp de optani ca director de program în departamentul de educaţie din cadrulagenţiei ame­ricane guvernamentale de sub egida Ambasadei SUA(United States Peace Corps), funcţie din care a fost res­ponsabilăcu plasarea americanilor care voiau să lucreze în România dreptcon­sultanţi.

Absolventă a Facultăţii de limbişi literaturi străine (specializarea Engleză - Germană) din cadrulUniversităţii din Bucureşti, ea şi-a început cariera ca profesor delimba engleză. Ionescu deţine un atestat "Teachers Trainer" obţinutîn cadrul Kansas University, iar în 2008 a absolvit un MBA oferitpe piaţa locală de Institutul Naţional de Dezvoltare Eco­no­mică(INDE) în colaborare cu Institutul Internaţional de Management dela CNAM Paris.

BauMax este un jucător din top 5de pe piaţa locală de bricolaj, cu afaceri de 138 de milioane deeuro anul trecut, în creştere cu 25% faţă de anul anterior.

Compania, deţinută de familia Essldin Austria, avea la finele anului trecut 1.400 de angajaţi,potrivit unei estimări a ZF pe baza noilor magazine deschise.Printre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de bricolaj se maiaflă companiile Dedeman, Praktiker, Hornbach sauBricostore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO