Companii

Austriecii de la Wienerberger au avut vânzări de 46,6 mil. euro în primul semestru din 2023, minus 25%

Austriecii de la Wienerberger au avut vânzări de 46,6...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.09.2023, 16:45 253

Producătorul de cărămizi şi alte materiale de construcţii Wienerberger, care are în România şapte fabrici, a realizat pe piaţa locală vânzări de 46,6 milioane de euro în primul semestru din 2023, în scădere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Informaţiile au fost publicate în cel mai recent raport financiar al grupului, aferent primelor şase luni ale acestui an.

De altfel, în toate ţările europene în care derulează activităţi de producţie, Wienerberger a raportat vânzări în scădere. La nivel de grup, cifra de afaceri în primul semestru din 2023 a fost de 2,2 miliarde de euro, un minus de 14% faţă de perioada similară a anului trecut. În raportul financiar, oficialii grupului austriac vorbesc despre „un mediu economic dificil“ şi despre pieţe care au evoluat „semnificativ mai slab decât era preconizat“.

În 2022, Wienerberger s-a apropiat de 400 de milioane de lei cifră de afaceri pe piaţa locală după o creştere de 25% comparativ cu anul precedent. Anul 2022 a fost primul an în care la conducerea companiei s-a aflat Răzvan Boşomoiu, cel care l-a înlocuit pe Iulian Mangalagiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO