Companii

Autoitalia: Mai multe utilitare, dar mai putine turisme

27.10.2003, 00:00 8

Grupul Autoitalia, importator general al marcilor Fiat, Alfa Romeo, Maserati si Ssang Yong in Romania, a comercializat in primele noua luni ale acestui an aproximativ 1.800 autovehicule, cu peste 10% mai multe decat in perioada similara a anului trecut, reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
In interiorul acestei cresteri, cele doua grupe de automobile comercializate de grup au avut evolutii diferite. Astfel, autovehiculele comerciale Fiat au inregistrat in perioada analizata vanzari de peste 1.000 de unitati, in crestere cu peste 40% fata de anul trecut. In acelasi timp, vanzarile de autoturisme au scazut fata de anul trecut, atat in cazul Fiat, cat si Alfa Romeo. Marcile Maserati si SsangYong, care nu erau in portofoliul AutoItalia anul trecut au adus vanzari de 5 si respectiv 25 de unitati in perioada ianuarie-septembrie 2003. In gama vehiculelor comerciale usoare marca Fiat, principalul segment de crestere al AutoItalia, modelul Doblo Cargo a totalizat in perioada ianuarie - septembrie, 490 unitati comercializate fata de 289 anul trecut, pe cand vanzarile Ducato au crescut de la 424 unitati in 2002, la 532 in acest an.
AutoItalia estimeaza pentru acest an vanzari de 2.600 de automobile, in crestere cu 10% fata de anul trecut. Potrivit oficialilor companiei, cea mai mare crestere - de peste 30% - va fi inregistrata in segmentul autovehiculelor comerciale, acolo unde marca Fiat are o prezenta foarte puternica in acest moment, fiind lider de piata.
Reteaua AutoItalia va cuprinde pana la sfarsitul anului peste 20 de distribuitori autorizati in Romania si Republica Moldova. Grupul AutoItalia vinde pe piata romaneasca marcile de automobile Fiat, Alfa Romeo, dar si marca de lux Maserati si cea sud-coreeana SsangYong. In plus, de la sfarsitul lunii iulie, AutoItalia a deschis in Bucuresti si primul sau show-room specializat in prezentarea si comercializarea motocicletelor Honda, pentru care estimeaza un obiectiv de vanzari de 50 de unitati pana la sfarsitul acestui an, pentru 2004 fiind vizata atingerea unui volum de 200 de unitati. Grupul AutoItalia include companiile AutoItalia - unic importator Fiat, Alfa Romeo si concesionar Maserati; Interauto - unic importator Ssang Yong; Premium Brands - reprezentant al marcilor Sparco, MS Design, Remus, Foliatec, Eibach si AHB si, mai nou, Inter Motorcycle - importator unic al Honda Motorcycles.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24