Companii

Autoliv a deschis un centru de inginerie in Timisoara

12.07.2006, 18:42 169

Autoliv, producatorul suedez de sisteme de siguranta, a deschis la Timisoara un centru de inginerie pentru dezvoltarea produselor electronice, in care doreste sa angajeze peste 100 de persoane in special ingineri software. Grupul se va axa pe designul componentelor electronice destinate sistemelor de siguranta.
Pentru a-si reduce costurile, Autoliv a inceput din 1999 sa-si concentreze productia in zone in care costurile de productie erau mai scazute, rezultatul fiind sporirea numarului de angajati in aceste regiuni. In prezent 45% din angajati lucreaza in tarile low-cost, in comparatie cu 10% cat se inregistrau la inceputul programului. "In 2004 am decis sa suplimentam acest program printr-un plan care vizeaza majorarea, inainte de sfarsitul acestui deceniu, a procentului de componente produse in tarile cu costuri reduse de la mai putin de 15% la 50%. Relocarea resurselor ingineresti face parte din strategia de reducere a costurilor", a spus Lars Westerberg, presedintele si directorul executiv al Autoliv.
Compania intentioneaza sa creasca numarul personalului calificat in aceste regiuni, prin crearea unor posturi destinate inginerilor, pe langa locurile de munca necesare in procesul de fabricatie.
Compania este prezenta pe piata din Romania din anul 1997 si produce, la Brasov, centuri de siguranta si generatoare de gaz pentru airbag-uri. Circa 80% din productia fabricilor este destinata exportului, in special constructorilor europeni (Volkswagen, Daimler Chrysler), dar si celor americani (Ford) si britanici. Pe piata romaneasca, firma livreaza centuri de siguranta pentru toate modelele Automobile Dacia, precum si pentru modelul Cielo produs de Daewoo Automobile Romania.
Autoliv Romania estimeaza ca va inregistra in 2006 o cifra de afaceri de circa 30 mil. euro, valoare de peste doua ori mai mare fata de 12,8 milioane euro raportat anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO