Companii

Autostrada Bucuresti - Brasov ar putea costa mai mult decat in contract

21.09.2006, 19:55 21

Suma platita consortiului care va realiza un tronson de 36 de kilometri din autostrada Bucuresti - Brasov ar putea depasi valoarea prevazuta in contract, intrucat costurile finale ale unor astfel de lucrari depind "de foarte multe elemente necontrolabile", conform declaratiei lui Liviu Damboiu, directorul general al Companiei de Drumuri.
"De exemplu, in ultimii doi ani, panza freatica pe unele portiuni de pe traseul autostrazii Bucuresti - Brasov a crescut fata acum patru ani, cand a fost realizat proiectul. De asemenea, pretul tonei de bitum a sarit de la 200 de euro in urma cu doi ani la 340 de euro in prezent", a adaugat Damboiu.
Referitor la prelungirea termenelor de depunere a ofertelor si modificarea conditiilor de inscriere la licitatie, directorul a afirmat ca decizia este una legala si ca a fost luata pentru a permite participarea cat mai multor firme mici, din Romania si din strainatate.
"Cererea de prelungire a termenelor a venit din partea unor firme care au participat la licitatie si care aveau nevoie de un timp mai mare pentru pregatirea ofertelor. Amanarea acestor termene a permis participarea la licitatie a unor firme mai mici, din Romania, Ungaria si Bulgaria", a spus Damboiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO