Companii

Autoworld Cluj a vandut Audi si VW de peste 23 mil. euro

12.09.2008, 15:18 92

Compania clujeana Autoworld, dealer regional al marcilor Volkswagen si Audi, a obtinut in primele sapte luni din acest an o cifra de afaceri de peste 23,6 mil. euro, in crestere cu 46% in euro fata de perioada similara a anului trecut.

Tinand cont de avansul raportat in primele sapte luni ale acestui an, reprezentantii Autoworld estimeaza pentru 2008 vanzari totale de 31,5 mil. euro, in crestere cu aproximativ 17% fata de anul precedent.

"Evolutia vanzarilor nu va mai inregistra variatiile majore de anii trecuti. Piata auto locala intra intr-o etapa de maturitate, iar consumatorii sunt tot mai informati, stiind exact ceea ce isi doresc. De asemenea, serviciile post-vanzare devin extrem de importante, service-ul continuand sa creasca contributia la veniturile dealerilor auto", a declarat pentru ZF Transilvania Diana Socaciu, director de marketing si PR in cadrul companiei Autoworld.

Potrivit reprezentantilor Autoworld, vanzarile autotu-rismelor comercializate de compania clujeana in prima jumatate a anului in curs s-au aflat pe un trend descendent si au fost influentate de cursul euro defavorabil, cresterea dobanzilor, dar si de legislatia ambigua in ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare.

Oficialii companiei clujene spun ca in ultimii doi-trei ani, prognozele de crestere a pietei auto au fost de 10-15%, cu toate ca piata se majora cu 40-50% pe an. Dupa un ritm de crestere foarte alert in ultimul timp, anul acesta vanzarile s-au diminuat.

Oficialii Autoworld sunt de parere ca pe termen mediu va avea loc o incetinire a vanzarilor auto, datorata saturarii si maturizarii pietei locale, dar si interesului crescut al populatiei pentru masinile second-hand.

In primele sapte luni din acest an Autoworld a livrat in total un numar de 669 de masini, dintre care 510 unitati Volkswagen si 159 de unitati Audi. Cel mai bine vandut model Volkswagen in aceasta perioada este Polo livrat in 153 de unitati, iar in ceea ce priveste marca Audi cel mai bine vandut model este A4 livrat in 64 de unitati.

Compania a livrat anul trecut un numar total de 1.609 autoturisme, dintre care 240 de unitati Audi, 1.116 masini Volkswagen si 253 de unitati Volkswagen autovehicule comerciale. Firma clujeana estimeaza in acest an o crestere de 10% a vanzarilor de autoturisme Audi fata de anul 2007 si o majorare a numarului de unitati Volkswagen livrate cu 5% fata de anul trecut.

Cele mai noi modele lansate de Autoworld pe piata clujeana sunt Volkswagen Tiguan prezent la Cluj din primavara acestui an, Volkswagen Passat CC lansat in luna iulie, Audi A4 lansat in februarie 2008 si Audi A3 Cabrio.

Autoworld a fost infiintata in anul 1999 ca societate comerciala cu capital integral romanesc, al carei asociat unic este omul de afaceri Ioan Mezei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO