Companii

Avion Systems, in negocieri pentru Turbomecanica

06.03.2008, 20:05 46

Grupul israelian Avion Systems, cu operatiuni in industria aeronautica, se afla in negocieri pentru preluarea producatorului de componente pentru industria aeronautica Turbomecanica Bucuresti (TBM).
"Purtam negocieri cu reprezentantii Turbomecanica, insa nu s-a ajuns inca la o intelegere", a declarat pentru ZF Ron Saver, presedintele Avion Systems. El nu a dorit sa ofere alte detalii. Potrivit unor surse din piata, principalii actionari ai Turbomecanica Bucuresti cauta cumparatori pentru pachetul majoritar de 51% din actiuni. Capitalizarea Turbomecanica este in prezent de 51 mil. euro, astfel ca valoarea tranzactiei ar putea depasi 25 mil. euro.
Cei mai importanti actionari sunt Radu Viehmann, actualul director general al companiei, care detine 25,87% din actiuni, si urmasii fostului director general Serban Ioan Ciorapciu, care controleaza circa 24,25% din actiuni.
Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati.
La sfarsitul lui 2006, concernul american United Technologies a derulat un proces de due dilligence (evaluare) asupra companiei vizand achizitia unui pachet majoritar de actiuni. Turbomecanica a anuntat la sfarsitul anului trecut un proiect de relocare a companiei si a cumparat un teren de 5,08 hectare in parcul logistic Bucuresti West, situat in zona autostrazii Bucuresti-Pitesti.
Turbomecanica produce componente pentru motoare de aeronave, avand in portofoliu clienti importanti precum General Electric sau Rolls Royce.
Compania a realizat in 2006 afaceri de 104 mil. lei (29 mil. euro) si un profit net de 16,5 mil. lei (4,6 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO