Companii

Baumit asteapta vanzari de 20 de milioane de euro anul acesta

20.08.2004, 00:00 44

Producatorul de materiale de constructii Baumit Romania estimeaza ca va realiza in 2004 o cifra de afaceri de aproape 20 milioane euro, dupa ce a incheiat anul trecut cu vinzari totale de 16 milioane euro, a declarat ieri Laurentiu Lupusor, directorul general al companiei.
"La baza estimarilor se afla atit dezvoltarea industriei de constructii, cit si extinderea activitatilor Baumit Romania la nivel national, dupa ce la inceput am fost prezenti in special in zona municipiului Bucuresti", a precizat Lupusor.
In primul semestru, cifra de afaceri a companiei s-a situat la aproximativ 10 milioane de euro.
Baumit Romania detine o fabrica de mortare uscate cu o capacitate de 100.000 tone pe an si o unitate pentru prepararea finisajelor de fatada si vopselurilor lavabile, cu o capacitate de 12.000 tone pe an, ambele unitati fiind situate in Bucuresti.
Baumit Romania intentioneaza sa aloce, in urmatorii cinci-sase ani, intre 10 si 12 milioane de euro pentru cresterea capacitatii de productie a unitatilor din Bucuresti si aproape sase milioane de euro pentru deschiderea unei noi fabrici, in zona de est a tarii, a spus Lupusor.
Compania va deschide, in mai 2005, o fabrica de mortare uscate in orasul Teius din judetul Alba.
Produsele unitatii din Teius - reprezentind o investitie de peste 10 milioane de euro - vor fi livrate in special in Transilvania, dar si la export, statele vizate fiind Ucraina, Serbia si Muntenegru.
"Speram ca volumul de productie al fabricii sa atinga, in primul an de activitate, un nivel de 30.000 de tone, iar in urmatorii cinci ani sa atinga capacitatea maxima, de 120.000 de tone pe an. (...) La unitatea din Bucuresti lucram deja in trei, uneori patru schimburi, adica la sfirsit de saptamina", a spus Lupusor.
Produsele companiei sint livrate atit pe piata interna, cit si la export, in Bulgaria, Grecia, Turcia si Republica Moldova.
Compania a lansat, joi, silozurile mobile pentru mortare, tencuieli si sape in stare uscata. Sistemul permite livrarea expeditiva, in vrac, a materialelor de constructii, eliminind pierderile ivite in timpul transportului, prepararii si aplicarii clasice. Printre alte avantaje se numara reducerea spatiului de depozitare, protectia materialelor, curatenia santierului protectia mediului si cresterea productivitatii muncii.
Potrivit datelor Baumit Romania, compania este lider al pietei interne in productia de sisteme termoizolante (cu un nivel de 500.000 metri patrati in 2003), finisaje de fatada (circa 2,5 milioane metri patrati anul trecut), tencuieli aplicabile mecanizat (peste 10.000 de tone in 2003) si adezivi pentru placaje ceramice si din piatra (pentru aproximativ 9 milioane metri patrati).
Compania este detinuta de grupul austriac Schmid Industrieholding, al doilea producator european de mortare uscate gata preperate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO