Companii

Baumix: În cel mai bun caz în acest an se va opri căderea pieţei materialelor de construcţii

Autor: Gabriel Razi

24.01.2012, 00:00 184

Piaţa de materiale de construcţii va avea în acest an o valoare similară cu cea din 2011 după ce în ultimii doi ani piaţa s-a contractat cu 20%, estimează producătorul Baumix. "Tendinţa anului 2011 a fost de promovare a produselor cu preţ mic, ceea ce a dus la scăderea profitabilităţii pe întreg lanţul, şi va avea ca efect lucrări cu durată scurtă de exploatare şi la nivel calitativ mediocru", a declarat Răzvan Bobe, director cercetare-dezvoltare Baumix.

Primii zece jucători de pe piaţa locală a materialelor de construcţii au afaceri de aproximativ 800 de milioane de euro, potrivit unor informaţii anterioare. Baumix estimează însă o creştere în acest an cu minimum 5% a preţurilor pentru materiile prime, ceea ce va duce la un avans similar al preţurilor materialelor de construcţii. Baumix, companie deţinută de omul de afaceri Augustin Russu, a înregistrat în 2010 afaceri de 7,2 milioane de euro, în scădere cu 15% comparativ cu anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels