Companii

BCR Leasing a luat 5 mil. euro de la BERD

21.12.2005, 18:44 14

BCR Leasing, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de leasing, a contractat un credit de 5 milioane de euro din partea BERD, destinat sustinerii finantarilor pentru intreprinderi mici si mijlocii. Creditul este al doilea primit de catre compania de leasing din partea BERD, dupa cel din toamna anului trecut.

Parte a grupului BCR, BCR Leasing este una dintre cele mai mari companii de profil de pe piata locala, realizand in primele unsprezece luni ale anului contracte in valoare de peste 220 mil. euro, cu 70% mai mult fata de valoarea contractelor incheiate in tot anul 2004. In aceste conditii, compania estimeaza contracte de 230 de milioane de euro pentru intreg anul, potrivit oficialilor.

Autovehiculele au detinut cea mai mare pondere in total finantari, cu 59% autoturisme si 20% autoutilitare, iar echipamentele si utilajele industriale 20%. Leasingul imobiliar a reprezentat putin peste 1%, dupa ce au fost finalizate primele contracte din aceasta categorie, potrivit datelor companiei.

In acest an, compania a lansat un produs de leasing imobiliar, in sistem de leasing financiar clasic sau sale and lease back, destinat achizitionarii de hale industriale, spatii de productie, cladiri de birouri, centre comerciale, hoteluri, pensiuni. De asemenea, la mijlocul acestui an a fost lansata prima oferta de servicii financiare pentru produse software Autodesk, destinate proiectarii in constructii.

BCR Leasing a fost infiintata in martie 2001 si a incheiat pana in prezent peste 26.000 de contracte. BCR este cel mai important actionar al companiei, cu 79,132% din capitalul social, restul de actiuni fiind impartit intre mai multe persoane fizice reprezentand 10,043%, Omniasig, BCR Securities si Asiban, fiecare cu 0,275% din titluri.

Compania este membra a Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR). ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO