Companii

Bere Mures tinteste 7% din piata apelor minerale intr-un an de productie

Bere Mures tinteste 7% din piata apelor minerale intr-un an de productie

Compania a investit 3 milioane de euro in refacerea si retehnologizarea unei fabrici de apa minerala situata in judetul Hunedoara

26.06.2006, 16:06 19

Compania Bere Mures, al doilea jucator local de pe piata berii, mizeaza pe o cota de piata de 7% pe segmentul apelor minerale intr-un an de la inceperea productiei.
Compania cu afaceri de 45 mil. euro in 2005 a investit 3 milioane de euro in refacerea si retehnologizarea unei fabrici de apa minerala situata in judetul Hunedoara. La jumatatea acestei luni, Bere Mures a inceput productia si distributia de apa minerala sub brandul Cezara, capacitatea de imbuteliere a fabricii fiind de 30.000 de hectolitri pe luna.
"Vom urmari modul in care intra produsul in piata, dupa care vom analiza posibilitatea extinderii capacitatilor de imbuteliere a fabricii de ape minerale", a declarat Radu Moldovan, director de marketing al companiei.
Compania produce apa minerala carbogazoasa in patru tipuri de ambalaj, toate la PET.
"Ne intereseaza in primul rand piata interna, unde avem distributie nationala asigurata prin marcile de bere, iar pana la sfarsitul anului vom incepe si exporturile in Moldova, unde suntem deja prezenti cu brandurile de bere si le vom adauga pe cele de ape minerale", adauga Moldovan.
Directorul de marketing al Bere Mures a mai spus ca a inceput deja campania de promovarea a brandului, valoarea in prima luna de difuzare pe media a spoturilor fiind de 150.000 de euro.
"Trebuie sa investim in promovare pentru a stabili o cota de piata care sa ne permita sa continuam investitiile in dezvoltarea businessului cu ape minerale", spune Moldovan.
Potrivit directorului de marketing al companiei, capacitatea actuala de imbuteliere a fabricii poate fi triplata prin adaugarea unor noi linii.
Decizia de a derula o noua investitie poate fi luata in acest an, in masura in care piata o va cere. Alaturi de intrarea pe segmentul apelor minerale, actionarii Bere Mures au decis sa investeasca si in turism.
Bere Mures a alocat 5 milioane de euro pentru a renova complexul turistic Germisara din Geoagiu (judetul Hunedoara), cumparat in urma cu un an de la AVAS. Hotelul are 145 de camere si va fi clasificat cu trei stele.
Bere Mures a vandut in 2005 circa 1,1 milioane de hectolitri, iar pentru acest an mizeaza pe vanzari de 1,3 milioane de hectolitri.
Anul trecut, compania a obtinut un profit de 10 milioane de euro (38 de milioane de lei), cu 45% mai mare in lei fata de 2004.
In aceeasi perioada cifra de afaceri a companiei a depasit 45 de milioane de euro (162, 3 milioane de lei). In lei, cifra de afaceri a Bere Mures a fost cu 16% mai mare decat in 2004.
Daca anul acesta, compania isi concentreaza investitiile in turism si in productia de ape minerale, anul viitor va relansa investitiile in bere.
Potrivit reprezentantilor companiei, parcurgerea simultana a mai multor etape de investitii nu ar fi fost posibila.
La sfarsitul lui 2007, capacitatea de productie a fabricii de bere din judetul Mures va ajunge la 2 miliarde de hectolitri, potrivit reprezentantilor companiei.
Piata berii, estimata la 600 milioane de euro, este dominata de filialele locale ale patru companii multinationale: Heineken, SAB Miller, InBev si Carlsberg.
Un rol important il ocupa si European Drinks, cel mai mare grup alimentar autohton.
Bere Mures este al doilea jucator cu capital romanesc de pe piata berii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO