Companii

Bere Mures va investi anul viitor 8 mil. euro in dezvoltarea productiei

19.10.2006, 21:02 35

Bere Mures, al doilea jucator local de pe piata berii, a anuntat pentru anul viitor investitii de 8 milioane de euro, astfel incat capacitatea de productie sa ajunga la 1,6 milioane de hectolitri.
"Planurile noastre prevad cresterea productiei anuale cu 10-15% astfel incat pana in 2010 sau chiar mai repede sa atingem o valoare de 2 milioane de hectolitri", a declarat pentru ZF Transilvania Virgil Mailat, directorul si presedintele Consiliului de Administratie al companiei Bere Mures.
In acest an Bere Mures va atinge o productie estimata de 1,35 mil. hectolitri, dupa ce in 2005 productia s-a ridicat la 1,2 milioane de hectolitri.
"Planurile noastre cuprind atat investitii in infrastructura si logistica, statii de culturi pure, noi linii de imbuteliere, precum si o noua centrala frig, toate menite sa puna bazele atingerii capacitatii de 2 milioane de hectolitri pe care o consideram optima pentru noi", a adaugat Mailat.
Bere Mures si-a continuat si extinderea facilitatilor de productie, in prezent fabrica din Mures ocupand aproximativ 5 hectare de teren.
Bere Mures a obtinut o cifra de afaceri de aproximativ 28,5 mil. euro (101.140.000 lei) pe primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 33,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Oficialii estimaza ca acest trend se va mentine pana la sfarsitul anului, ceea ce ar putea duce cifra de afaceri la aproximativ 60 de milioane de euro (215.000.000 lei). Bere Mures, care este al doilea jucator local de pe piata berii, a avut o cifra de afaceri de 45 mil. euro in 2005.
Anul trecut conducerea companiei Bere Mures a trecut la diversificarea investitiilor, proces investitional care a atins anul acesta valoarea de 9 milioane de euro, destinate industriei hoteliere - renovarea hotelului Germisara Resort din statiunea Geoagiu Bai cumparat de la AVAS si dezvoltarii facilitatilor de productie ape minerale de la Bacaia.
Bere Mures este al saselea jucator de pe piata romaneasca, avand in 2005 o cota estimata la 7%. Bere Mures exporta o parte din productie in Republica Moldova, singura piata externa pe care compania opereaza. Bere Mures detine un portofoliu de bere compus din brandurile Neumarkt, Sovata, Dracula. Acestor branduri li se adauga produsele Aro si Tip realizate pentru terti. Compania s-a infiintat in 1992, imbuteliind initial bauturi racoritoare, in 1995 a fost pusa in functiune fabrica de bere, iar in 1998 compania a lansat berea in ambalaj PET. Compania are capital integral privat autohton, avand un actionariat compus din sase persoane, Virgil Mailat facand parte dintre cei sase proprietari.
Piata autohtona a berii, estimata la 600 mil. euro, este dominata de filialele locale a patru companii multinationale: Heineken, SAB Miller, InBev si Carlsberg, de asemenea o pozitie importanta ocupa European Drinks, cel mai mare grup alimentar autohton, care are vanzari si pe piata de bere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels