Companii

Biletele la oferta resusciteaza traficul Tarom

17.11.2009, 23:15 51

Compania aeriana de stat Tarom, care a introdus de la inceputulanului o serie de oferte la biletele de avion, a ajuns in lunaseptembrie la un grad de incarcare de aproape 65%, printre cele mairidicate de anul acesta, potrivit datelor furnizate de AsociatiaCompaniilor Aeriene Europene (AEA).

Cu biletele de 50 de euro (fara taxe de aeroport) scoase lavanzare in primavara, precum si cu biletele de 20 de euro catredestinatia interna Cluj-Napoca, operatorul Tarom a reusit sa umplemai mult de jumatate din aeronave, care zburau in martie anulacesta la doar 44% din capacitatea totala. Astfel, operatorul destat a transportat in septembrie 164.000 de pasageri, in scadere cudoar 1,7% fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit AEA.Diferenta intre numarul de pasageri din septembrie fata de aceeasiluna a anului anterior s-a redus semnificativ fata de lunileanterioare, cand se inregistrau scaderi de pana la 24% in traficcomparativ cu 2008.

Preturile mici operate de Tarom anul acesta vizeaza castigareade cota de piata, insa profitul companiei ar putea fi afectat. Inprimele sase luni din acest an compania Tarom a avut pierderi de10,6 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de MinisterulTransporturilor si Infrastructurii. Reprezentantii companiei nu aufacut publica cifra de afaceri la sase luni.

In perioada ianuarie - septembrie Tarom a transportat 1,1 mil.pasageri, mai putin cu 10,6% fata de perioada similara de anultrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels