Companii

Billa deschide un nou magazin în Bucureşti, aproape de Bucur Obor

Billa deschide un nou magazin în Bucureşti, aproape de...

Autor: Cristina Roşca

26.11.2012, 18:42 842

Lanţul de supermarketuri Billa, prezent pe piaţa locală din 1999 va deschide magazinul numărul 67 în Bucureşti, pe bulevardul Ferdinand, în apropiere de Bucur Obor.

Retailerul mai deţine în Bucureşti alte nouă magazine, cel mai apropiat de cel de pe BUlevardul Ferdinand fiind cel din zona Barbu Văcărescu.

Billa a deschis de la începutul anului cinci magazine şi are planificate alte cinci (cu cel din Bdul Ferdinand) până la finalul anului.

La intrarea pe piaţă magazinele Billa aveau suprafeţe de vânzare de 2.500 de metri pătraţi, chiar de cinci ori mai mari decât ale altor supermarketuri din România. În ultimii ani suprafeţele s-au redus până la 500 mp. Compania caută în special spaţii în centrele oraşelor, de aceea s-a orientat spre suprafeţe mai mici, acestea fiind cel mai des disponibile în zonele căutate de Billa.

Un magazin Billa construit de la zero costă până la 2 mil. euro. Pentru magazinele în spaţii închiriate suma variază însă în funcţie de suprafaţă.

Billa a terminat anul trecut cu afaceri de 266 mil. euro, în scădere cu circa 2% comparativ cu 2010. Pentru acest an reprezentanţii lanţului au anunţat o creştere a businessului fără a oferi însă cifre.

                                                     

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels