Companii

Bogdan Carcu face ultimii pasi catre vanzarea Curiero

06.03.2008, 17:43 35

Compania de posta si curierat Curiero, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata, parcurge un proces de restructurare pentru a-si imbunati profitabilitatea, scopul final fiind vanzarea companiei in 2009.
"Anul trecut am avut un profit operational (n. red. - EBITDA) de un milion de euro si vrem sa il dublam in acest an. Urmarim sa incepem la sfarsittul acestui an negocierile pentru vanzare. Firma a fost gandita si dezvoltata in vederea vanzarii", a spus Bogdan Carcu, presedintele companiei. Curiero a inregistrat anul trecut afaceri de 15 mil. euro, pentru anul acesta estimand o crestere pana la 25 mil. euro. Astfel, compania a renuntat la partea de cargo (transportul de paleti) si si-a redus numarul de salariati, cu circa 100 de posturi, incepand cu septembrie 2007. Totodata, compania va incepe in acest an cantarirea marfurilor. Potrivit lui Carcu, o pondere de 20-30% din cantitatea totala transportata de firmele de curierat fiind livrata gratuit, prin neverificarea greutatii.
Curiero este in procedura de insolventa ca urmare a pierderii unui proces cu un furnizor. Compania a angajat casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii pentru reprezentarea juridica in procesul intentat de compania Valtrans.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO