Companii

Bos Automotive va transfera alte linii de productie din Marea Britanie

Bos Automotive va transfera alte linii de productie din Marea Britanie

Click pentru imaginea marita

15.02.2007, 14:52 148

Producatorul de componente auto Bos Automotive Products Romania estimeaza o cifra de afaceri de 57,4 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul trecut.
Subsidiara din Romania a companiei germane BOS GMBH& Co. KG a raportat la finalul anului 2006 afaceri de 48 de milioane de euro rezultate din activitatea de productie. Comparativ cu 2005, cifra de afaceri inregistrata anul trecut a avut o apreciere de 35%.
"Estimarea pentru 2007 se bazeaza pe transferul unor produse din alte locatii, cresterea cererii pentru produsele realizate de BOS si achizitia unor proiecte noi de productie pentru noi tipuri de autoturisme care vor fi echipate cu produsele noastre", a declarat Milenco Sava Manzat, directorul Bos Automotive Products Romania.
Relocarea productiei este o practica comuna a companiilor dn industria automotive, care odata cu infiintarea unor unitati de productie in tarile cu economii emergente transfera realizarea produselor cu o valoare adaugata mai mica catre acestea. Potrivit datelor furnizate de companie, la momentul actual se urmareste transferul unor produse care momentan sunt fabricate in Marea Britanie.
Compania produce la Arad parasolare manuale si electrice, plase de compartimentare a spatiului interior al autovehiculelor si prelate portbagaj.
Cea mai mare parte a productiei este exportata in Europa de Vest sau Turcia catre clienti precum Audi, BMW, DaimlerChrysler, Renault, Opel sau Peugeot.
La nivel mondial, afacerile BOS GmbH din productia de parasolare si sisteme de compartimentarea pentru industria automobilelor au depasit 400 de milioane de euro.
In Romania, vanzarile estimate catre Dacia se ridica la aproximativ 1% din cifra de afaceri, in 2007 cererea exprimata de producatorul de la Pitesti fiind de 500.000 de euro. In concordanta cu estimarea de crestere a productiei, reprezentantii companiei au declarat ca in acest an numarul angajatilor va creste de la 590 la 630 de persoane.
Investitiile realizate de companie de la intrarea pe piata autohtona, in 2001, pana in prezent ajug la peste 11 milioane de euro, din care 2 milioane de euro au fost realizate pe parcursul anului trecut.
"Anul trecut am investit circa 2 milioane de euro in echipamente si cresterea capacitatii de productie. Pentru Romania la ora actuala nu se vorbeste de o noua investitie intr-o noua locatie de productie, asa ca in functie de evolutia comenzilor si a cererii internationale poate fi marita capacitatea de productie prin constructia unei hale auxiliare", a spus Manzat.
Milenco Sava Manzat ocupa functia de director a BOS Automotive Products Romania incepand cu luna februarie a acetui an, cand l-a inlocuit in functie pe Ger Joris, care reprezentase compania incepand cu 2001.
Divizia din Arad a concernului automotive german este localizata in Zona Libera Curtici-Arad, pe platforma aeroport, unde dispune de un complex de productie de 4 hectare. Suprafata productiva pe care sunt instalate capacitatile de productie insumeaza 7.800 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO