Companii

Britanicii de la Copper Beech au un proiect pentru un minioras in nordul Capitalei

Britanicii de la Copper Beech au un proiect pentru un minioras in nordul Capitalei

Proiectul Blue Tower este dezvoltat in cartierul Colentina si face parte dintr-un program de investitii al grupului de circa 2,5 miliarde de euro

13.09.2007, 18:43 121

Proiectul din nordul Capitalei va fi inceput in primavara anului viitor si face parte dintr-un program de investitii de circa 2,5 miliarde de euro pentru construirea a 16.000 de locuinte in Bucuresti si in imprejurimi.
"Piata bucuresteana se va dezvolta puternic in urmatorii ani, iar noi vrem sa ne axam pe proiecte rezidentiale. Potrivit estimarilor noastre, in prezent exista un deficit de circa 300.000 de locuinte in Capitala. In plus, in urmatorii cinci ani populatia Bucurestiului va creste cu circa jumatate de milion pentru ca vor veni tot mai multi straini in Romania, o parte din romanii plecati afara se vor intoarce pentru a porni afaceri in Capitala, iar foarte multe persoane din provincie se vor muta aici", a declarat Diwaker Singh, managing director al Copper Beech.
El spune ca Bucurestiul se va dezvolta in urmatorii ani dupa modelul marilor capitale europene, unde zonele rezidentiale se afla la periferia orasului.
"Spre exmplu, circa 30-40% din locuitorii din Londra petrec circa doua ore pe zi pana la serviciu. In timp si romanii vor intelege ca e normal sa faca 45 de minute pana la birou, daca locuiesc intr-o zona linistita, departe de poluarea orasului", afirma Singh.
Copper Beech are in diferite faze de achizitie circa 600 de hectare in Bucuresti si in imprejurimi, cel mai mare proiect urmand sa fie dezvoltat in nordul Capitalei, urmat de un proiect rezidential intins pe 160 de hectare in vestul Bucurestiului. Fondurile pentru dezvoltarea proiectelor viitoare vor proveni in mare parte de la banci, Copper Beech avand deja parteneriate cu Alpha Bank si BCR.
"Pana la sfarsitul anului viitor vom ajunge la investitii de circa 350 mil. euro in dezvoltarea de proiecte rezidentiale. Pana acum am investit circa 62,5 mil. euro in achizitionarea de terenuri si vom investi alte 100 mil. euro pentru terenuri in urmatorii trei ani", explica Singh.
Compania va lansa 17 proiecte in urmatorii cinci ani, iar primul consta in constructia unui bloc de 16 etaje, cu 156 apartamente, in zona Colentina din Bucuresti.
Proiectul, in valoare de 30 mil. euro, denumit Blue Tower, va fi dezvoltat pe un teren de 5.500 metri patrati in apropierea lacului Plumbuita si va fi finalizat la jumatatea anului 2009, lucrarile fiind demarate luna trecuta. Suprafata totala construita va fi de peste 25.000 de metri patrati.
Blocul va cuprinde garsoniere, apartamente si penthouse-uri, suprafata medie a locuintelor variind intre 45 si 200 metri patrati. Pretul mediu pe metru patrat construit variaza intre 1.400 si 1.580 de euro, fara TVA.
Fondurile necesare dezvoltarii proiectului din Colentina au fost asigurate din surse proprii, precum si printr-un credit in valoare de 14 milioane de euro, contractat la Alpha Bank.
Pana in prezent au fost vandute 110 apartamente din complexul Blue Tower, atat catre persoane fizice, cat si catre companii si fonduri de investitii internationale.
Copper Beech Group a fost infiintata in 2006 si activeaza pe piata romaneasca in sectorul de dezvoltarii de ansambluri rezidentiale.
"Printre proiectele viitoare se numara o cladire de 200 de apartamente in nordul Bucurestiului, un ansamblu de vile in apropiere de Capitala, in zona de nord, si un cartier de locuinte sociale in zona de vest", a adaugat Singh.
Actionarul majoritar al grupului este firma Copper Beech Group inregistrata in Cipru si controlata in principal de investitori britanici, in vreme ce Diwaker Singh detine o participatie minoritara. Din grup fac parte in prezent 11 firme, urmand ca pe viitor sa ajunga la un total de 17-18 firme.

Cine e managerul Copper Beech
Diwaker Singh, fost jurnalist la Chicago Tribune, a ajuns in Romania in 1998 cand a devenit presedinte si director executiv al companiei Telemobil, operatorul serviciului de telefonie mobila Zapp, investit in aceasta functie de principalul investitor. Singh a lucrat pana in 2002 la Telemobil, iar ulterior a fost consultant al GeCAD in negocierile cu Microsoft. Fostul presedinte al Telemobil a investit in dezvoltarea complexului turistic Delta Nature Resort din Delta Dunarii, impreuna cu investitori britanici si a cumparat un complex hotelier in localitatea Borsec. La inceputul anului acesta, firma Copper Beech Invest, in care Diwaker Singh este actionar minoritar, a devenit actionarul majoritar la complexul turistic Delta Nature Resort.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO