Companii

Broker: profit de 3,2 mil. euro la 9 luni

18.10.2005, 19:08 8

SSIF Broker, singura societate de intermediere financiara ale carei actiuni sunt cotate la Bursa de Valori, a obtinut in primele noua luni ale anului un profit brut de 11,7 milioane de lei (3,2 milioane de euro), in crestere cu 1,4 milioane de lei fata de profitul inregistrat la finalul lunii august.

Conducerea Broker spune ca rezultatele obtinute de societate se incadreaza in prevederile bugetare.

"Suntem multumiti de profitul obtinut mai ales ca nu am ales sa obtinem profit si de pe urma vanzarii unor pachete de actiuni pe care le avem inregistrate la un cost mediu cu mult sub pretul din piata, avand incredere in continuare in potentialul de crestere al acelor actiuni. Rezultatele obtinute la 9 luni se incadreaza si in prevederile initiale ale societatii" a comentat Petru Prunea, presedintele SSIF Broker.

Cea mai mare parte a profitului obtinut de Broker se datoreaza plasamentelor facute de societate, raportul dintre castigul din comisioane si cel din plasamente fiind de 1 la 3. Oficialii Broker spun totusi ca profitul brut pentru acest an estimat initial la 17,7 mil. lei nu va fi realizat.

"Vom obtine probabil un profit de 14 milioane de lei la finalul acestui an, dar nu vom atinge nivelul bugetat initial. Noi ne-am deschis mai multe subunitati in acest an decat prevazusem initial, preferand sa avem cheltuieli neplanificate, dar care sa conduca pe viitor la cresterea afacerilor noastre", a precizat Prunea. Valoarea unitara a activului net la finalul lunii septembrie era de 1,345 lei/actiune, in crestere cu 2,43% fata de activul net unitar de la sfarsitul lui august. Pe Bursa, actiunile Broker au fost tranzactionate ieri la un pret de 3,02 lei.actiune, in crestere cu 2%. Capitalizarea bursiera a companiei este de 26,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO