Companii

Brokerii au intermediat tranzactii pe RASDAQ de 218 mil. euro

02.12.2004, 00:00 22

Tranzactiile intermediate de brokeri pe RASDAQ de la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii noiembrie au insumat 218 milioane de euro, in crestere cu 12% comparativ cu tranzactiile intermediate pe tot parcursul anului trecut.
Brokerii au realizat in total luna trecuta un rulaj de 21,8 milioane de euro, de doua ori mai mare comparativ cu tranzactiile in aceeasi perioada a anului trecut. Tranzactiile de pe RASDAQ s-au situat la jumatate din acea valoare.
Pe primul loc in topul brokerilor pe RASDAQ de la inceputul anului continua sa se mentina societatea de brokeraj Rombell Securities, situatie, care probabil va ramane neschimbata pana la sfarsitul anului. In 2003, Rombell a ocupat locul al 26-lea, cu un rulaj de 53 miliarde de lei (1,4 mil. euro). Anul trecut, primul loc a fost ocupat de Raiffeisen Capital & Investment, cu un rulaj de 1870 miliarde de lei (49 milioane de euro). Pozitionarea in acest an pe locul intai se datoreaza tranzactiilor derulate in cadrul ofertei publice de preluarii societatii de depozitare a cerealelor Comcereal Alexandria de catre compania americana Cargill de la fondul de investitii Broadhurst. Cea mai mare pondere in tranzactiile intermediate de Rombell este ocupata tocmai de oferte publice, in valoare de 829 miliarde de lei (peste 20 mil. euro), in timp ce rulajul total a fost de 974 miliarde de lei (24 mil. euro).
In noiembrie, Rombell nu a intermediat nici o oferta publica. Rulajul realizat in aceasta luna a fost de 13,2 miliarde de lei, societatea situandu-se pe locul al 21-lea in topul pe luna trecuta.
Cele mai mare rulaj l-a realizat in noiembrie societatea de intermediere financiara SSIF Broker din Cluj - Napoca. Broker a urcat patru pozitii comparativ cu situatia din octombrie, pe parcursul lunii trecute, acesti brokeri intermediind tranzactii de 81 miliarde de lei. Ofertele publice au avut o pondere redusa in acest rulaj, valoarea tranzactiilor derulate in cadrul  ofertelor publice intermediate de Broker fiind de 4 miliarde de lei. In topul cumulat de la inceputul anului, Broker ocupa locul al saselea, cu tranzactii de 361 miliarde de lei. Si in acest caz, ofertele publice nu detine o pondere importanta, valoarea lor fiind de 17 miliarde de lei. SSIF Broker incheia anul trecut pe pozitia a 15-a, cu tranzactii de 118 miliarde de lei, din aceasta suma  oferte publice reprezentand 37 miliarde de lei.
Societatea de brokeraj Nova Invest din Satu Mare a trecut luna trecuta pe locul al doilea, datorita ofertelor publice intermediate.  Nova Invest a realizat un rulaj de 66 miliarde de lei, valoarea ofertelor publice fiind de 62 miliarde de lei. In clasamentul cumulat pentru acest an, Nova Invest se afla pe locul al 23-lea cu tranzactii de 91,7 miliarde de lei, dupa ce anul trecut,  societatea se afla pe pozitia a 50-a, cu un rulaj de 14,4 miliarde de lei. catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO