Companii

ButanGas Romania investeste 6,5 mil. euro in echipamente

27.03.2007, 19:18 18

ButanGas Romania va aloca in acest an suma de 6,5 milioane de euro pentru investitii in echipamente, suma de doua ori mai mare fata de anul trecut, a anuntat luni compania.
"Ne-am propus sa investim mai mult in echipamente tehnologice, astfel incat sa ne marim capacitatile de stocare si transport GPL (gaz petrolifer lichefiat - n.r.). Dorim sa ne consolidam prezenta la nivel national si, din acest motiv, investitiile propuse sunt esentiale. Piata romaneasca ofera in continuare posibilitati foarte interesante de extindere", a declarat directorul general al ButanGas Romania, Florin Preda. Potrivit reprezentantilor ButanGas, piata de GPL a ajuns anul trecut la o valoare cuprinsa intre 300 si 320 milioane de euro, iar in 2007 va urca peste nivelul de 350 de milioane de euro.
"Anul trecut, piata de butan a avut o pondere de 54%, cea de propan s-a situat la 10%, restul de 36% revenind segmentului de autogaz. Pentru 2007 nu intrevad schimbari majore in ceea ce priveste aceasta repartizare", a mai spus directorul general.
Totodata, conducerea ButanGas precizeaza ca anul trecut a avut un numar de peste 10.000 de clienti, iar in acest an numarul lor va creste cu 15-20%.
ButanGas Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 56,86 milioane de euro si un profit brut de 2,1 milioane euro, in crestere cu 93% fata de nivelul din 2005 si peste estimarile companiei, a anuntat la inceputul lunii firma.
Principalul actionar al companiei este ButanGas Grup, cu o participatie de 93,9%, restul de 6% fiind detinut de Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO