Companii

Caelum Development a început construcţia ParkLake Titan

Caelum Development a început construcţia ParkLake Titan

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

26.10.2011, 00:00 2945

Grupul de investiţii irlandez Caelum Development a început construcţia proiectului ParkLake Plaza din Titan, investiţie de 250 milioane euro, firmele Apolodor şi Edrasis-C. Psallidas fiind desemnate pentru realizarea lucrărilor de excavare şi cele preliminarii de fundaţie. Caelum va numi un contractor general care va prelua şi continua lucrările începute, potrivit unui comunicat al ParkLake, în condiţiile în care Apolodor a început lucrările marţi.

Proiectul va cuprinde aproximativ 200 de magazine pe o suprafaţă închiriabilă de 67.000 de metri pătraţi. Investiţia anunţată de dezvoltator la începutul anului este de circa 250 de milioane de euro. Potrivit dezvoltatorului spaţiul este închiriat în proporţie de 50%, iar pentru 20% din suprafaţă se negociază contracte de leasing.

Compania a intrat pe piaţa românească în 2006, când a achiziţionat un teren de circa 8,2 hectare în apropierea Parcului Titan din sectorul 3, pe care va fi construit centrul comercial. În 2009, grupul a obţinut autorizaţiile pentru construirea unui centru comercial cu cinci etaje şi o suprafaţă de 110.000 metri pătraţi închiriabili, iar ulterior a decis refacerea conceptului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO