Companii

Camelia Sucu primeste 40 mil. euro de la Dan Sucu

Camelia Sucu primeste 40 mil. euro de la Dan Sucu

Click pentru imaginea marita

24.01.2007, 18:48 6999

Omul de afaceri Dan Sucu a preluat, prin intermediul unei firme pe care o detine integral, pachetul de circa 40% din actiunile pe care Camelia Sucu il avea la 15 dintre companiile grupului Mobexpert, pentru aproximativ 40 mil. euro.
Grupul Mobexpert a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 155 mil. euro, in timp ce vanzarile Class sunt estimate la 5 mil. euro.
Vanzarea de actiuni este o parte a unui contract care prevede si clarificarea situatiei bunurilor comune rezultate in urma divortului din familia Sucu.
"Este o tranzactie intre doi actionari. Eu am cumparat actiunile pe care Camelia Sucu le detinea la aproximativ 15 dintre societatile care fac parte din grupul Mobexpert, iar ea a cumparat actiunile pe care eu le detineam la Class. Tranzactia totala s-a ridicat la circa 40 mil. euro", a declarat Dan Sucu, presedintele Mobexpert.
In acelasi timp, Dan Sucu a vandut actiunile pe care de detinea la Class Mob, divizia de mobilier de lux a Mobexpert.
"Intentia mea de a vinde pachetul de actiuni a survenit acum mai bine de un an de zile. Nu a fost nimic nou, asa cum nu a fost nici posibilitatea ca unul dintre cumparatori sa fie dl Sucu", a declarat Camelia Sucu.
Cele doua tranzactii vor fi platite separat.
"Banii vor fi platiti in cel mai scurt timp posibil. Am mai multe variante (de obtinere a lor - n.r.) si voi lua o decizie in perioada urmatoare", a spus Dan Sucu.
De pachetul de actiuni detinut de Camelia Sucu s-au aratat interesate mai multe fonduri de investitii, informatii cu privire la o posibila vanzare existand in piata inca de la mijlocul anului trecut.
"Oferta primita de la fondurile de investitii s-a situat la aproximativ acelasi nivel cu cea facuta de dl Sucu, insa mi s-a parut mai indicat ca aceasta afacere sa ramana in familie", a explicat Camelia Sucu.
Consultanta Cameliei Sucu a fost asigurata de PricewaterhouseCoopers Romania.
"Si unul si celalalt eram la curent cu valoarea Mobexpert. Rolul adviserilor a fost sa verifice daca intr-adevar valoarea este reala", a spus Dan Sucu. Mobexpert este o afacere fondata in 1993 de Dan si Camelia Sucu, iar in prezent compania este liderul industriei locale a mobilei.
"Ma astept la o crestere a cifrei de afaceri de 10% in 2007. Bazez aceasta estimare in special pe un ritm mai alert de crestere pe care sunt convins ca il va avea piata in acest an. Exista o serie de proiecte imobiliare care vor fi finalizate anul acesta si un numar chiar si mai mare de astfel de proiecte care sunt in derulare sau pe punctul de a fi demarate majoritatea adresate segmentului mediu si mediu-inalt", a spus Dan Sucu.
Investitiile pe care Mobexpert si le-a bugetat pentru acest an sunt de 12 mil. euro.
"In 2007, cea mai mare parte a sumelor investite vor fi concentrate in deschiderea hipermagazinului de la Sofia si demararea constructiei a patru noi hipermagazine in tara, la Brasov, Suceava, Ploiesti si un al patrulea a carui locatie va fi stabilita in urmatorul trimestru", a spus Dan Sucu.
Reteaua Mobexpert numara patru hipermagazine in Bucuresti, un hipermagazin in Brasov si 27 de magazine in tara, urmand ca anul acesta sa se deschida primul hipermagazin de mobilier din afara tarii, la Sofia (Bulgaria).
In afara Romaniei, Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia). De asemenea, compania exporta in Franta, Germania, Olanda si in alte tari. Grupul Mobexpert are astazi 4.500 de angajati (dintre care 3.500 in fabrici) si mai cuprinde, in principal, 10 fabrici de mobila, 5 firme de import si logistica si compania de imobiliare Domus Mex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO