Companii

Capital Partners: Companiile româneşti au şansa să recupereze teren în faţa investitorilor străini

Autor: Octavian Calei

28.11.2013, 00:06 267
Companiile cu capital privat autohton au în momentul de faţă şansa de a recupera teren în faţa investitorilor străini odată cu reducerea prezenţei acestora din urmă în România şi vor face acest lucru dacă reuşesc să acceseze pieţele externe pentru finanţare, sunt de părere invitaţii de miercuri 27 no­iem­brie de la emisiunea ZF Live Vlad Bu­şilă, CEO al Capital Partners, şi Mihai Zamfir, analist la Capital Partners.
 
„Companiile cu capital privat românesc au nevoie de un aport mare de capital pentru a ajunge din urmă firmele cu capital străin, aşa cum vedem că s-a întâmplat şi cu RCS&RDS, care a reuşit să intre în top 10 al celor mai valoroase companii anul acesta“, a spus Mihai Zamfir.
 
În topul întocmit anual de Capital Partners se remarcă intrarea în top 10 a unei companii cu capital privat ro­mâ­nesc, RCS&RDS, controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari. În 2013, com­pania a fost evaluată la 1.056 mil. euro, în creştere cu 8% faţă de anul trecut.
 
 
Topul a fost realizat pe baza rezultatelor financiare din 2012 în cazul companiilor necotate, în timp ce pentru cele listate la Bursă anul acesta s-a luat ca reper capitalizarea bursieră la data de 1 noiembrie 2013. Pragul minim pentru o companie de intrare în top este de 123 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24